Prima platforma pentru tranzactionarea Bitcoin in Romania, infiintata de un tanar din Oradea

0

Horea_Vuscan_resizeHorea Vuscan, un tanar antreprenor si vicepresedinte al Partidului Verde, a lansat prima plaforma de tranzationare a monedei virtuale Bitcoin din Romania.

Dupa crearea unui cont personal, utilizatorii platformei pot face tranzactii si transferuri din lei in bitcoin si invers, o unitate de bitcoin avand o valoare de circa 2.400 lei.

Vuscan sustine ca a testat in prealabil site-ul creat si ca este 100% operational, putand sustine tranzactii intre utilizatorii sai.Antreprenorul a dat asigurari ca nu va percepe anul acesta nici un fel de comisioane celor care vand sau cumpara bitcoin.

Vuscan sustine ca investitiile in Bitcoin sunt sigure, in ciuda fluctuatiilor mari ale acestei monede virtuale. „Pietei de Bitcoin ii creste valoarea. La inceputul anului trecut, o unitate Bitcoin avea valoarea de 12 dolari, iar la sfarsitul anului trecut se plateau si 1.200 de dolari pentru un Bitcoin”, a subliniat Vuscan.

Acesta si-a propus sa popularizeze utilizarea Bitcoin ca mijloc de plata. Deocamdata in Romania exista putini comercianti care accepta moneda electronica. „Exista un restaurant in Bucuresti si o cafenea in Constanta. Dar, am citit in presa, spre exemplu, ca se vand case in Pipera pe Bitcoin. Eu am discutii in Oradea cu mai multi parteneri si estimez ca anul acesta vom reusi sa aducem Bitcoin in strada, adica sa se poata plati cu telefonul la cafenele, restaurante etc”, a mai spus Horea Vuscan.

Puteti vizita prima platforma de tranzactionare Bitcoin in Romania aici.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.