Omul care genereaza idei de afaceri din varful degetelor

0

Cristian_DitoiuLa cei 32 de ani ai sai, Cristian Ditoiu s-a remarcat deja ca un generator de afaceri de succes, fiind implicat in proiecte precum Transfer.ro, Referate.ro sau 220.ro.

Ultima sa realizare este Metrici, un program software capabil sa recunoasca placutele de inmatriculare ale autovehiculelor. Nu se teme sa vorbeasca despre esecuri si spune ca va castiga cu adevarat din afacerile sale abia atunci cand le va vinde.

„Orice tranzactie are doua parti. Pana nu primesti un pret de la un potential cumparator nu stii de fapt cat valoreaza. In trei ani si Transfer.ro, si Metrici ar trebui sa-si gaseasca un cumparator. Nu am cautat pana acum pentru ca mai e loc de crescut si nici nu am avut probleme care sa se poata rezolva doar cu bani”, spune antreprenorul care a dezvoltat cele doua proiecte, la care lucreaza opt angajati si care insumeaza o cifra de afaceri estimata la 500.000 de euro pe an.

Povestea Transfer.ro a inceput in 2003 cu doua hard disk-uri, pornind ca un proiect auxiliar al firmei de web design pe care o conducea la acea vreme. Era primul astfel de site din Romania, utilizatorii putand opta doar pentru servicii din afara tarii pentru a transfera fisiere de dimensiuni mari.

Cum publicitatea era singura forma de monetizare a businessului, iar in cel mai bun an incasarile abia ajungeau la 10.000 de euro, Cristian Ditoiu a decis in luna iunie sa taxeze serviciul deja cunoscut printre utilizatorii din tara.

„A fost o temere daca sa il taxam sau nu, dar am zis sa ne luam inima in dinti, dupa ce am avut mai multe incercari de a genera venituri din publicitate, insa ideea ca am putea trai din acei bani a fost falsa”, spune antreprenorul.

Citeste continuarea articolului pe BusinessMagazin.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.