Mecanisme de sustinere si promovare a mediului de afaceri in regiunea Sud Muntenia

0

Dupa finalizarea primei etape a proiectului ”InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil în regiunea Sud-Muntenia” urmează derularea unei campanii de stakeholder engagement si a unei retele de sprijin a mediului de afaceri si infiintarea si centrului de sprijin pentru afaceri care vor fi realizate pana in luna 30 de implementare a proiectului.

In cadrul acestei activitati vom derula o ampla campanie de stakeholder engagement care are ca scop consolidarea parteneriatelor si crearea unui mediu de afaceri sustenabil in regiunea Sud Muntenia care sa sustina dezvoltarea antreprenoriatului pe termen lung.

Campania de stakeholder engagement se va desfasura pe urmatoarele etape:

ETAPA 1 – Contactarea mediului antreprenorial, marilor companii din regiune, liderilor de opinie si administratiei publice in vederea capacitarii acestora pentru realizarea unui studiu care sa evalueze provocarile cu care se confrunta antreprenorii in regiunea Sud Muntenia, precum si impedimentele existente in dezvoltarea mediului antreprenorial prin infiintarea de start-upuri.

ETAPA2 – Realizarea a 7 dezbateri cu stakeholderi in fiecare judet al regiunii S.Muntenia. Pentru fiecare dezbatere expertii antreprenoriat, impreuna cu coordonatorul campaniei de stakeholder engagement vor pregati studii si analize si vor centraliza informatiile primite prin intermediul
campaniei de email-ing pentru a pregati subiectul fiecarei dezbateri.

ETAPA 3 – Elaborarea pachetului de masuri propuse pentru dezvoltarea si stimularea antreprenoriatului si crearea unei retele care sa asigure preluarea solutiilor popuse, rezultatelor si experientei proiectului si sa asigure integrarea lor in politicile locale si regionale. De asemenea, daca la finalul dezbaterilor se va constata necesitatea, campania prevede si elaborarea unei propuneri legislative care sa asigura imbunatatirea mediului antreprenorial, prin masuri concrete de reducere a birocratiei, creare de facilitati pentru antreprenori etc.

ETAPA 4 – Realizarea Barometrului mediului de afaceri din regiunea Sud Muntenia radiografia mediului de afaceri in regiunea Sud Muntenia
Expertii de antreprenoriat vor contribui la realizarea unui document programatic cu impact regional in ceea ce priveste sustenabilitatea transferul masurilor masurilor.

Documentul realizat, denumit Barometrului mediului de afaceri din regiunea Sud Muntenia, va avea rol in definirea politicilor regionale atat ale beneficiarului cat si a altor institutii publice regionale dupa perioada de programare 2014-2020. Acest material va fi distribuit public online, si in print institutiilor publice cu rol relevant din regiune, dar si partenerilor sociali nationali si autoritati publice centrale.

ETAPA 5 – Realizarea unei metodologii de creare de micoclimate pentru sustinerea IMM-urilor.

Folosindu-ne de lectiile invatate, experienta dobandita si rezultatele obtinute in cadrul proiectului, dar si din implementarea anterioara de proiecte pe programul Romania StartUp, precum si din experienta
de consiliere a stat-upurilor si sustinere a acestora la inceput de drum, vom realiza o metodologie ce isi va dovedi utilitatea pentru orice institutie care doreste sa creeze platforme (huburi, clustere, incubatoare etc) pentru sustinerea start-upurilor si IMMurilor, precum si pentru integrarea acestora intr-o retea la nivel national, retea pe care partenerul 1 intentioneaza sa o creeze printr-un proiect distinct, ca parte a stategiei sale de dezvoltare pe termen lung.

Proiectul „InGenius Start-up Xpress! Program de antreprenoriat responsabil in regiunea Sud- Muntenia”, Contract: POCU/82/3/7/105825 este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Capital Uman 2014 – 2020, Axa Prioritară 3 – Locuri de munca pentru toți, Apelul pentru proiecte POCU/82/3/7/Cresterea ocuparii prin sustinerea intreprinderilor cu profil non-agricol din zona urbana si este implementat de Universitatea Valahia din Targoviste in parteneriat cu Loop Operations SRL si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.