IMM-urile creeaza 50% din locurile de munca din tarile G20, dar primesc doar 6% din investitii

0

Accesul la finantare este in continuare una dintre cele mai importante provocari pentru infiintarea, cresterea si supravietuirea IMM-urilor. Desi reprezinta motoarele cresterii economice, asigurand 50% din locurile de munca in majoritatea tarilor G20, IMM-urile atrag doar un procent foarte mic din investitiile totale, reiese din studiul „Funding the future” realizat de Ernst & Young.

Dintre cei peste 1.000 de antreprenori din tarile G20 chestionati in cadrul studiului, aproximativ doua treimi declara ca accesul la finantare este dificil in tara lor.

Investitiile in IMM-uri in cadrul G20 sunt de 574 de miliarde de euro, reprezentand 6% din totalul de 9.250 de miliarde de euro al tuturor formelor de investitie.

De departe, cel mai mare procent provine din creditarea bancara. Privind fiecare tara in parte, China domina G20, cu investitii in IMM-uri de peste 321 de miliarde de euro, din care 309 miliarde de euro prin creditare bancara.

SUA se plaseaza urmatoarea, insa la o distanta considerabila, cu un nivel de 93 de miliarde de Euro. In multe din tarile G20, finantarea este dominata de creditarea bancara – doar SUA se diferentiaza prin oferirea unei game mai diverse de mecanisme de finantare prin creditare si participatiune.

„Companiile antreprenoriale cu crestere rapida vor juca un rol deosebit de important in re-echilibrarea economiilor din intreaga lume si, de aceea, stimularea lor este mai necesara ca niciodata. Ritmul lor rapid de expansiune contureaza un potential tot mai mare de a crea locuri de munca, intr-o perioada in care multe din tarile G20 se confrunta cu un somaj ridicat”, se mai arata in studiu.

G20 este un forum creat in 1999, dupa crizele din Asia si Rusia, pentru a reuni economiile dezvoltate si marile economii emergente: pe de o parte, Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Statele Unite, Canada, Japonia si, cu multa indulgenta, Rusia, care compun zona dezvoltata a economiei mondiale, iar pe de alta parte, Argentina, Brazilia, Mexic, China, India, Australia, Indonezia, Arabia Saudita, Africa de Sud, Coreea de Sud si Turcia, care compun zona emergenta a economiei mondiale, alaturi de reprezentanti ai Uniunii Europene, ai Fondului Monetar International si ai Bancii Mondiale. Tarile G20 reprezinta doua treimi din populatia planetei si aproape 90% din Produsul Intern Brut al acesteia. (Adevarul)

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.