Idei de afaceri profitabile in 2019

0

Nu e simplu sa incepi o afacere de succes. si pentru ca o mare parte din micile business-uri esueaza chiar din primul an de activitate, cel mai bine e sa intri in domeniul care se vinde bine. De la educatie la servicii juridice, financiare sau software, poti alege unul din domenii in care cifra de afaceri este una mai mare decat alta.

Accentuarea blocajului financiar, cresterea fiscalitatii si evolutia negativa a cursului de schimb reprezinta principalele temeri ale investitorilor la inceput de an. Potrivit unui barometru realizat de compania de consultanta Frames, 2019 se anunta a fi anul provocarilor, evolutia pozitiva a economiei fiind pusa sub semnul intrebarii, printre altele, de modificarile fiscale, de preconizata scumpire si restrangere a finantarii bancare si de scaderea semnificativa a apetitului pentru investitii.

Economia romaneasca va continua sa creasca in 2019, insa ritmul va fi unul mai redus fata de 2018, estimeaza reprezentantii mediului de business. 64% dintre cei chestionati de compania de consultanta Frames in cadrul „Barometrului privind starea economiei” au indicat un avans al PIB-ului intre 3-3,5%, in timp cel 23% au estimat o crestere economica sub nivelul de 3%. Numai 13% dintre respondenti au indicat un avans al PIB-ului peste nivelul de 3,5%.

Potrivit rezultatelor barometrului, principalele provocari pentru mediul de afaceri ar urma sa fie legate de posibila extindere a blocajului financiar, indicat de 71% dintre respondenti, de o crestere a fiscalitatii (57%) si de o potentiala evolutie negativa a cursului de schimb (52%).

IT si servicii software

Intr-o epoca in care ai la indemana toate instrumentele tehnologiei, nu este complicat sa pui in aplicare un plan indraznet de afacere in acest domeniu. Poti face un business profitabil ca programator, IT-st, web designer, graphic designer sau inginer software.

In urma unor studii efectuate de firmele de profil, se pare ca afacerile din industria software sunt unele din cele mai profitabile, Romania continuand sa reprezinte una dintre cele mai bune piete de profil din UE. Avantajul industriei software este reprezentat de infrastructura bine dezvoltata in ultimii ani: start-up-uri, fonduri cu capital de risc si altele.

Contabilitate

Banii fac parte din viata fiecaruia din noi, iar domeniul financiar-contabil va fi mereu unul important si solicitat. Mai mult, acest tip de business nu necesita investitii mari, deci vei reusi sa te lansezi si sa te adaptezi rapid pe piata clientilor.

La inceput – antreprenor cu o firma de contabilitate mica de circa 3 angajati si 12 clienti, te poti gandi cum sa evoluezi rapid si sa-ti maresti portofoliul de clienti. La fel ca si in cazul altor afaceri, acest domeniu presupune educatie, traininguri si certificari.

Magazin online

O alta afacere profitabila, dar putin mai complicata, este deschiderea unui magazin online. La prima vedere, e simplu sa incepi acest business, cu investitii putine, insa lucrurile nu stau deloc asa. Multe magazine online esueaza, din mai multe motive: vand produsele care le plac antreprenorilor, dar nu sunt cerute de public (de ex. livrari de mancare, personalizari de obiecte), site-urile nu sunt intretinute de un IT-st (e gresit sa crezi ca investitia initiala este suficienta sa faci business cativa ani, fara sa ai un specialist care sa-ti intretina site-ul), vand produse de calitate slaba la preturi ridicate etc.

O idee buna ar fi sa-ti deschizi un magazin online de electronice si electrocasnice, unde ponderea online-ului e de 30% si in domeniul asta se pot face bani in mod constant.

Imobiliare

Acest domeniu include evaluari, constructii dar si inchirieri imobiliare, avand o rentabilitate destul de mare datorita cresterii volumului de vanzari din ultimii ani. Investitiile imobiliare care aduc profituri constante tot anul sunt garsonierele: cu cat sunt mai aproape de zonele de birouri sau de campusurile universitare, cu atat sunt recuperati banii din investitie mai rapid.

Imobiliarele, altadata in topul investitiilor, se anunta a fi un domeniu plin de provocari in 2019, pe fondul preconizatei stopari a Programului Prima Casa si a restrangerii accesului la credite. Dupa un an 2018 excelent, agricultura se anunta a fi, si in acest an, cel mai promitator sector al economiei, alaturi de comert. IT-ul, de la productia de software la serviciile de suport, continua sa se afle printre domeniile cu cea mai mare rata de profitabilitate, in timp ce transporturile vor continua sa beneficieze de o cerere in crestere, pe fondul continuarii politicilor de stimulare a consumului. in topul domeniilor de interes pentru investitori se mai afla serviciile de depozitare, curieratul, industria mobilei si serviciile de suport pentru populatie.

Trading

Trading-ul este un business inteligent in care tu lucrezi pentru tine insuti, cand vrei si unde vrei, iar venitul tau nu depinde de timpul pe care il investesti. Avantajul acestei investitii este ca nu ai nevoie de o echipa: ai nevoie doar de tine, de un calculator si de o pregatire buna pentru a insusi abilitatile si cunostintele necesare de elaborare a tehnicilor sau a strategiilor de tranzactionare pentru a obtine profit.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.