Idei de afaceri pentru tineri: Curierat pe bicicleta

0

Nevoia de comunicare este intr-o crestere continua. Dezvoltarea afacerilor online si cresterea numarului de firme care folosesc servicii de livrare la domiciliu pun un semn de intrebare asupra pietei serviciilor de curierat. Este aceasta saturata sau nu?

Raspunsul este cu siguranta NU. Chiar daca piata romaneasca nu se situeaza, ca si cifra de afaceri, la nivelul altor state europene, serviciile de curierat nisate sunt idei de afaceri rentabile.

Cifra de afaceri cumulata a serviciilor de curierat pe piata din Romania la nivelul anului 2010 a avut o valoare de 200.000.000 de euro.

Serviciile de curierat existente pe piata se confrunta cu costuri mari datorita pretului combustibilului, achizitionarii de autovehicule precum si cheltuielilor de intretinere. Aici se adauga si costul asigurarilor respectiv impozitele.

Pe timp de criza, orice companie cauta sa-si reduca cheltuielile, serviciile de posta si curierat fiind un serviciu care se negociaza drastic.

O mare parte din serviciile de curierat cuprind transportul de colete sau plicuri de catre persoanele juridice/ fizice catre institutii, angajati sau parteneri cu care colaboreaza pe plan local.

Un serviciu de curierat pe bicicleta poate fi o idee de afacere de succes, in special pentru tinerii intreprinzatori care sunt in cautarea afacerilor mici, cu investitii minime.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.