Doina Cepalis: „Antreprenorii romani sunt cu adevarat patrioti”

0

Doina_Cepalis.piatra.neamtUn invitat special la Conferinta Afaceri.ro Piatra Neamt a fost Doina Cepalis, fondatorul Te-Rox Prod, desemnata „cel mai dinamic antreprenor din Romania”, care a impartasit din experienta sa antreprenorilor prezenti in sala.

„Am ajuns in atentia publicului dupa ce m-au cautat reprezentantii unui fond de investitii, insotiti de cei ai unui trust media, sa-mi spuna ca mi-a crescut cifra de afaceri de 65 de ori. La inceput m-am speriat, am crezut ca au venit intr-un fel de control, dar mi-au spus ca m-au selectat din peste 10.000 de firme si, dupa criteriile lor, sunt „cel mai dinamic antreprenor din Romania”, a povestit Doina Cepalis.

Insa povestea sa de succes a cunoscut si o perioada mai intunecata: in urma cu 7 ani era in pragul falimentului. „In 2006 am pierdut tot. Statul roman nu sprijinea sectorul de in si canepa si au venit peste noi chinezii care – culmea – erau sprijinit de statul lor. Dupa aceea am inteles ca poate cel mai important lucru pentru antreprenor este piata, unde poti negocia si chiar primi finantare”, a povestit Doina Cepalis.

Managerul Te-Rox Prod a explicat apoi secretul revenirii sale spectaculoase si cum a ajuns sa lucreze cu marii retaileri ai Europei.„Am inteles ca criza naste nevoi. Am intrat pe o nisa de piata – scaunele auto pentru copii – si am cautat sa intelegem ce-si doresc partenerii nostri. Am aflat repede ca piata nu mai suporta stocurile (or China inseamna stocuri) si ca prefera sa ruleze cantitati mai mici, livrate prompt. Noi exact aceasta le-am oferit, iar ei au renuntat sa mai lucreze cu chinezii. Ultima oara, cei de la Carrefour s-au declarat fericiti ca suntem alaturi de ei”, a punctat omul de afaceri. Aceasta a punctat ca apropierea pietele vestice este un avantaj si ca putem fi mult mai prompti decat altii in relatia cu partenerii europeni.

Citeste continuarea pe Finantare.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.