Lucian Anghel si Dan Mocanu, doi antreprenori cu experienta, au pus bazele unei afaceri mai putin obisnuite. TimePal este o platforma gratuita care deserveste angajatii unor cladiri de birouri cu cel putin 500 de lucratori.
Practic, Timepal ii ajuta pe clienti sa-si economiseasca timpul, prestand servicii precum cumparaturi, curatarea hainelor, spalarea masinii. Utilizatorii pot comanda flori, cadouri si chiar o sedinta de masaj la birou, platind doar produsele/serviciile de baza, fara nici un comision de intermediere.
„Exista o echipa de concierge la receptie si una care livreaza produsele in cladire, de oameni mobili. Practic, numarul de angajati variaza in functie de cat de mare este cladirea de birouri, pot fi 2-3 sau 4-6 oameni. Va fi un concierge la fiecare 500 de salariati, iar fiecare concierge are un calculator si imprimanta cu QRcode. In Europa nu am gasit ceva similar si nici in America. In America, cand lucram la Microsoft, aveam un serviciu de genul acesta, dar foarte restrans. Aveam acces doar la lucruri legate de calatorii, vacante, bilete la spectacole, dar nu la ceva pentru ce ai nevoie sa faci zilnic”, a explicat Dan Mocanu detaliile afacerii.
De unde vine profitul?
Deocamdata, TimePal are doar 10 angajati si deserveste doua cladiri de birouri din Bucuresti. „Preturile practicate sunt similare cu cele ale pietei, astfel incat pentru client sa fie acelasi pret daca ar merge el sa faca cumparaturile”, arata Lucian Anghel.
Fondatorii TimePal sustin ca marele avantaj al clientului este economia de timp, care se poate ridica pana la 30 de ore pe saptamana
Totusi, cum reusesc sa acopere managerii salariile acestora, din moment ce toate incasarile merg la furnizori? Simplu. „Livrarea se face gratis in cladire, dar la finalul lunii, compania furnizor ne factureaza valoarea si noi castigam din discountul de volum”, explica Anghel.
Cei doi antreprenori mai spun ca nu se asteapta sa-si amortizeze investitia din primul an de functionare, insa estimeaza o cifra de afaceri de un milion de euro in 2014.