Cum arata antreprenorul tanar sprijinit de stat

0

Romanii inscrisi in programul statului de sustinere a tinerilor intreprinzatori au, in medie, 27 de ani, sunt barbati si vor o cifra de afaceri de 30.000 de euro.

Unul dintre putinele programe lansate de Guvern care a avut succes in ultimii ani este cel prin care statul sprijina tinerii care vor sa-si deschida o afacere.

Prin „Programul pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii tineri”, lansat in februarie 2011, statul ii scuteste de taxe pe beneficiari si le acorda fonduri nerambursabile de pana la 10.000 de euro.

De la lansare si pana in iunie 2012, s-au infiintat aproximativ 5.341 de firme, iar din acestea circa 600 au primit ajutorul nerambursabil, potrivit datelor prezentate ieri de reprezentantii Agentiei pentru Implementarea Proiectelor si Programelor pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii (AIPPIMM).

Tinerii vor banii de la stat

„Cea mai mare eficacitate a unui program lansat de Guvern. Avem rezultate uimitoare avand in vedere aceasta lege”, a declarat Florin Jianu, presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania (PTIR). El sustine acest lucru pe baza unui sondaj realizat in randul a 437 de SRL-D-uri (societate cu raspundere limitata infiintata in cadrul programului in care tinerii sunt sprijiniti de stat).

Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori a spus ca in primul an al programului, in intervalul februarie 2011- februarie 2012, SRL-D-urile au ajuns la o cifra de afaceri de 124,35 milioane de euro, ceea ce inseamna 0,1% din PIB. „Iar in ceea ce priveste numarul angajatilor, acesta a ajuns la 5.278 de persoane intr-un an. Aceste cifre arata eficacitatea programului”, a subliniat Florin Jianu. In urma acestui raport, reprezentantii patronatului au reusit sa identifice portretul tanarului antreprenor care a beneficiat de sprijinului statului. Asadar, acesta are 27 de ani, este barbat, necasatorit, provine din mediul urban, locuieste in zona de nord-vest si vrea sa obtina o cifra de afaceri de 30.000 de euro.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.