Ce l-a tentat pe un roman sa revina in Romania dupa aproape 20 de ani in SUA, Austria si Franta?

0

Milan Radin, 36 de ani, a plecat din Romania cand avea 15 ani, inainte de caderea cortinei de Fier. A petrecut aproape doua decenii in tari precum SUA, Austria, Franta, Bulgaria, Polonia si Serbia, iar in 2007 s-a intors la conducerea retelei germane drogerie markt (dm), pe care in cinci ani a dus-o la peste 50 de magazine si vanzari de 20 mil. euro, potrivit estimarilor ZF.

Nascut la Timisoara, Radin a plecat din Romania la varsta de 15 ani, cu putin inainte de Revolutie.

Dupa ce a terminat liceul in Austria, si-a continuat studiile universitare la Strasbourg (Franta), Plovdiv (Bulgaria), Cieszyn (Polonia) si a terminat MBA-ul Universitatii Sheffield in Grecia si Serbia.

„La 15 ani, pe timpul Cortinei de Fier, am fugit din tara ca sa am libertatea si posibilitatea de a construi si lasa ceva in urma mea, astfel incat toata viata mea, din acel moment, a devenit ca un antreprenoriat”, spune el. Dupa doi ani petrecut i in Statele Unite ale Americii, romanul s-a intors in Austria in 2002 ca area manager pe Europa Centrala si de Est in cadrul Raiffeisen. Aici el s-a ocupat pana in 2004 de finantare, dezvoltare si transport in departamentul de comert exterior.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.