Cat te costa infiintarea unei firme in Europa central-estica

0

costuri infiintare srlRomania este in topul statelor din regiune in ceea ce priveste cel mai mic cost pentru infiintarea unui SRL, scrie Agerpres. Astfel, cel mai mic cost, 1 euro, ca aport la capitalul social este inregistrat in Cehia, in timp ce in Romania suma necesara este de 45 de euro. La polul opus se afla Slovacia, unde este necesara o suma minima de 5.000 euro pentru infiintarea unei SRL, in timp ce in Ungaria sau Polonia acest cost ajunge la minimum 1.737 de euro, respectiv 1.200 de euro.

In acelasi timp, Romania se claseaza pe locul al treilea in topul costului pentru infiintarea unei societati pe actiuni (S.A.), la egalitate cu Slovacia, cu un capital minim de 25.000 euro, cel mai redus cost fiind in Polonia, de 24.000 euro.

Pe de alta parte, Cehia are cel mai mare cost pentru infiintarea unei S.A., capitalul minim pentru infiintarea unei astfel de companii fiind de 72.930 euro, in timp ce in Ungaria este necesara suma de 69.462 euro.

Datele de mai sus sunt rezultatul unui studiu realizat de catre Accace, companie ce are experienta in externalizare si consultanta in regiunea Europei Centrale si de Est si ofera, in prezent, aceste servicii la nivel mondial atat prin intermediul birourilor din Romania, Republica Ceha, Germania, Ungaria, Polonia, Slovacia, Ucraina si Marea Britanie, precum si in alte 12 tari prin partenerii sai stabili, respectiv in Austria, Brazilia, Bulgaria, Croatia, China, India, Luxemburg, Olanda, Rusia, Serbia, Slovenia si SUA.

Cu o cifra de afaceri anuala la nivel de grup de peste 9 milioane de euro, Accace a reusit sa atraga de-a lungul timpului clienti de renume din domeniul imobiliar, precum CBRE sau GE Capital Real Estate, domeniul financiar, ca Allianz si ING, producatori mondiali, cum ar fi: Pirelli, Goodyear, Yamaha, Scania, ASUS, Sharp, Olympus si Orsay, dar si companii din domeniul serviciilor, precum Grafton Recruitment sau Falck Fire Services.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.