Antreprenorii care s-au decis sa invinga criza

0

antreprenori.de.succesNu au experienta in antreprenoriat si cu atat mai putin in domeniul in care au decis sa isi deschida o afacere, au investit de la 7.000 de euro la aproape un milion de euro din economiile stranse de-a lungul timpului pentru a-si infiinta o afacere si au reusit sa creeze minimum doua locuri de munca – acesta ar fi pe scurt profilul a 16 antreprenori nascuti sau stabiliti in Romania care au decis sa ignore criza si sa se „bata” pe o piata locala unde multinationalele si marile companii fac regulile. Sunt de profesie filologi, oameni de marketing, profesori, arbitri sau ingineri si putini au pariat in business pe acelasi domeniu in care au lucrat. Cu toate acestea, unii tin in viata afacerile incepute in urma cu doi sau chiar patru ani dupa ce s-au adaptat dificultatilor generate de nevoia de educare a consumatorilor, de puterea slaba de cumparare sau de costurile ridicate pe care le presupune promovarea unui business. Mai mult, unii deja au ajuns la incasari de 100.000 sau 200.000 de euro.

Ce programe de finantare pune „pe masa” statul pentru a sprijini antreprenorii locali

START. Vizeaza antreprenorii locali care nu si-au deschis un business de mai mult de doi ani si presupune acordarea a 80% din investitia pe care acestia vor sa o faca pentru a-si extinde afacerea (insa nu mai mult de 100.000 de lei). Bugetul este de 13 milioane de de lei (aproape 3 milioane de euro).

FEMEIA MANAGER. Statul ofera o finantare nerambursabila in valoare maxima de 41.500 de lei pentru femeile care sunt actionare intr-o firma si care au nevoie de bani pentru a-si extinde afacerea. Bugetul alocat pentru acest program este de jumatate de milion de lei (aproximativ 110.000 de euro).

TINERI DEBUTANTI (posibil „intreprinzatori debutanti in afaceri”). Este dedicat tinerilor cu varste pana in 35 de ani pentru care statul acorda 50% (dar nu mai mult de 10.000 de euro) din investitia necesara pentru ca ei sa isi deschida o prima afacere. La finalul lunii aprilie a fost emisa o ordonanta de urgenta prin care se cere eliminarea criteriului de varsta pentru accesarea programului, astfel incat oricine nu a fost actionar intr-o firma pana acum sa poata primi finantare pentru a deveni antreprenor. Bugetul programului a fost stabilit la 21 de milioane de lei (adica aproximativ 4,7 milioane de euro).

Citeste materialul integral pe site-ul Ziarului Financiar

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.