12 proiecte pentru investitori: de la vaporul cu softisti din Sillicon Valley pana la jocuri si telefonie in cloud

0

12 antreprenori din Romania, Bulgaria si SUA au cautat ieri la Bucuresti finantare pentru diferite proiecte din IT, comunicatii si online, in cadrul Venture Connect, un proiect initiat de avocatii de la Biris Goran si care pune fata in fata investitori cu antreprenori sau firme care au nevoie de bani pentru a lansa un business.

Cel mai spectaculos proiect din competitie a fost BlueSeed, un start-up cu sediul in SUA si care are ca obiectiv amenajarea unei nave pe care sa lucreze sute de antreprenori IT, care ar urma sa pluteasca in apele internationale, in apropierea Silicon Valley. Miza proiectului – accesul a sute de oameni la ecosistemul din Sillicon Valley si intrarea in SUA fara o viza de munca, un document foarte greu de obtinut. Proiectul in care s-a aratat dispus sa investeasca si Peter Thiel, cofondatorul PayPal, a fost prezentat la Bucuresti de unul dintre actionari, romanul Dan Dascalescu. „Ganditi-va ca la noi pe nava se va naste noul Facebook si ca atunci cand am face un exit am da lovitura”, a ademenit audienta Dascalescu.

Ieri, 12 antreprenori reprezentand afaceri din IT, comunicatii si internet au propus mai multor investitori privati, dar si unor fonduri de investitii din Romania si strainatate sa investeasca de la 100.000 pana la o jumatate de milion de euro in proiecte care, potrivit prezentarilor cel putin, ar putea schimba pietele pe care le ataca si dubland sau tripland, in acelasi timp, sumele investite. Afacerile prezentate la noua editie a Venture Connect, un proiect initiat de casa de avocatura Biris Goran care pune fata in fata investitori cu firme care cauta finantare – au fost dintre cele mai diverse: de la companii asezate, cu venituri si profit de ani de zile, pana la proiecte aflate in stadiul in care mai au nevoie de un impuls pentru a fi lansate, dar incluzand si idei spectaculoase, precum cea de a amenaja o nava pe care sa lucreze sute de antreprenori IT si care ar urma sa pluteasca in apropierea Silicon Valley.

Vezi mai mult…

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.