Vrei sa-ti cumperi o masina pentru afacerea ta? Afla ce trebuie sa faci daca iti doresti sa iei cea mai buna decizie

0

Orice antreprenor care are nevoie de cel putin un automobil pentru afacerea sa ar fi bine sa evalueze corect decizia de achizitie, daca isi doreste sa ia cea mai buna hotarare pentru businessul tau. In cazul in care si tu ai o afacere si iei in calcul sa-ti cumperi una sau mai multe masini pentru firma ta, iata cateva aspecte de care ar merita sa tii cont inainte sa scoti, sub o forma sau alta, banii din buzunar.

Ia in calcul cum o sa platesti

In cazul in care ajungi la concluzia ca este obligatoriu sa ai o flota auto pentru firma ta, pasul urmator ar fi sa te gandesti cum o sa-ti finantezi achizitia masinilor. Exista mai multe metode de plata pe care ar merita sa le iei in calcul: cu banii jos, credit, contract de leasing operational sau un acord de leasing financiar. Achizitia de masini cu banii jos are marele avantaj ca iti ofera putere in negocierea cu vanzatorul autoturismelor. In schimb, o astfel de varianta iti risipeste foarte multe dintre economiile tale, pe care ai putea sa le investesti pentru dezvoltarea businessului. Alternativele credit, leasing operational si leasing financiar au avantajul ca nu-ti blocheaza o suma mare de bani. Toate trei prespun, in schimb, plata unei rate lunare.

Un antreprenor inteligent, care isi doreste o flota de masini pentru businessul sau, ar fi bine sa opteze intre doar doua metode de finantare: leasingul operational si leasingul financiar. Ca sa alegi potrivit pentru tine, gandeste-te ce iti ofera leasingul operational versus leasingul financiar. Daca nu vrei sa devii proprietarul masinilor, ci doar sa le utilizezi eficient, leasingul operational reprezinta cea mai buna solutie pentru tine. In schimb, daca la finalul contractului de finantare doresti sa pastrezi autoturismele, leasingul financiar este varianta optima.

Gandeste-te la specificul afacerii tale

Specificul afacerii tale iti va transmite, foarte clar, daca ai nevoie sau nu de minimum o masina ca sa-ti desfasori activitatea. In cazul in care detii o firma specializata in montarea de instalatii electrice, atunci este clar ca tu si angajatii tai aveti nevoie de masini ca sa va deplasati la clienti. La fel stau lucrurile si daca afacarea ta este una de livrari de mancare la domiciliu. Pe de alta parte, daca oferi servicii de consultanta in diverse domenii, o flota auto nu se justifica si este, mai degraba, un lux.

Fii sincer cu tine

Iti doresti o masina pe care sa o folosesti doar pentru business? Sau vrei un autoturism pe care sa-l conduci atat in scopuri profesionale, cat si pentru satisfacerea anumitor nevoi personale? Daca esti sincer cu tine si iti raspunzi onest la cateva intrebari simple, vei stii ce masina sa-ti cumperi. De exemplu, daca lucrezi ca electrician, nu vei avea nevoie de un autovehicul scump, ci de unul care sa te ajute sa ajungi repede la clienti si, de asemenea, sa fie suficient de incapator pentru depozitarea tuturor uneltelor folosite in activitatea ta.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.