Utilizari ale MEHARI

0

business_needMEHARI ( Method for Harmonized Analysis of Risk) este in primul rand o metoda de evaluare si management a riscului. In practica, aceasta inseamna ca MEHARI si bazele sale de cunostinte asociate au fost create pentru a permite o analiza precisa a situatiilor de risc prezentate in diverse scenarii.

In termeni uzuali, de zi cu zi, managementul securitatii este o functie sau activitate care se dezvolta odata cu timpului. Actiunile de corectie a riscului variaza in functie de nivelul de concentrare a resurselor organizatiei spre a evalua si reduce din gradul de risc prezent in domeniul organizatiei sau – dimpotriva – organizatia a realizat investitii substantiale in ceea ce priveste timpul si efortul.

In realizarea si implementarea primelor masuri de securitate si risc din cadrul organizatiei, este fara doar si poate necesar sa se tina cont de starea actuala a masurilor de securitate existente si de politicile organizatiei, si sa se compare cu cele mai bune practici actuale, pentru a clarifica aspectele ce trebuie acoperite pentru a avea ca rezultat final cu un nivel de risc redus.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.