Update legislativ 2017: PFA-urile cu mai mult de 5 coduri CAEN trebuie sa radieze codurile in plus la Registrul Comertului

0

PFA - urile care au peste 5 clase de activitati trebuie sa isi modifice obiectul de activitate!Din ianuarie 2017, PFA – urile nu pot avea mai mult de 5 coduri CAEN in obiectul de activitate.

In octombrie 2016 a fost promulgata Legea nr. 182/2016, care se aplica incepand cu 17 ianuarie 2017.

Actul normativ prevede urmatoarele modificari in privinta PFA-urilor:

 „In termen de 2 ani de la intrarea in vigoare a prezentei legi, persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale al caror numar de activitati incluse in obiectul de activitate este mai mare decat cel prevazut la art. 16 alin. (1), respectiv art. 24 alin. (1) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 (…), solicita oficiului registrului comertului competent modificarea, in mod corespunzator, a mentiunilor din registrul comertului referitoare la obiectul de activitate.”

Din numarul total de PFA-uri inregistrate in Romania, adica 270.962, aproximativ 65.000 de PFA-uri au mai mult de 5 coduri CAEN la obiectul principal sau secundar de activitate.

In aceeasi lege, se reglementeaza si alte modificari privind PFA, anume ca o PFA poate desfasura activitatile autorizate, singura sau impreuna cu cel mult trei persoane, angajate, cu  contract individual de munca, incheiat si inregistrat conform legii.

De asemenea, aceasta lege va aplica si modificari ale obiectului de activitate si pentru intreprinderile individuale. Acestea, in schimb, vor fi limitate la 10 coduri CAEN de activitate. In privinta numarului de salariati, II poate avea cel mult 8 salariati, terte persoane, cu contract individual de  munca  incheiat  si  inregistrat in conditiile  legii.

Daca te intrebi care vor fi sanctiunile pentru nesupunerea la o astfel de reglementare, PFA-urile si II-urile care nu vor realiza aceste mentiuni la ONRC in termen de maxim 2 ani, vor fi in pericol de radiere.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Sursa: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.