Un hub pentru inovatorii din domeniul mobilității urbane caută să accelereze startup-uri românești

0

EIT Urban Mobility Romania Hub, lansat în octombrie 2021, își continuă activitatea și în anul 2022 și reunește specialiști în inovare, transport, politici publice și finanțări pentru a extinde portofoliul de idei și proiecte finanțabile, ce pot genera noi soluții și investiții în sectorul mobilității urbane.

Din luna martie 2022, EIT Urban Mobility Romania Hub va organiza un program similar celui derulat în 2021, al cărui beneficiari au fost peste 15 startup-uri de mobilitate, conform unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Printre beneficiile programului se numără:

  • sesiuni de training si mentorat personalizate în funcție de nevoile startup-urilor; 
  • consultanță în accesarea de finanțări și noi piețe;
  • creșterea vizibilității și asistență în aplicarea la programele de accelerare și investiții ale EIT Urban Mobility.

Aplicarea la program se face completând AICI până la data de 27 februarie 2022.

Tot în contextul programului pentru startup-uri, se lansează un apel deschis pentru experți care doresc să susțină startup-urile din acest sector, prin oferirea de sesiuni de mentorat pe diverse tematici. Mai multe detalii cu privire la colaborarea în cadrul programului, în calitate de mentor, se pot obține la următoarea adresă de e-mail: [email protected].

Pentru a face față provocărilor cu care se confruntă orașele, se pot fructifica atât creativitatea cât și cunoștințele tehnologice ale startup-urilor și inovatorilor din ecosistemul național, precum și pe cele ale rețelei europene a EIT Urban Mobility, conform comunicatului. Hub-ul își va continua parcursul de conectare a părților interesate în a găsi soluții și resurse în vederea dezvoltării ecosistemului de inovare în sectorul transporturilor inteligente și mobilității urbane.

Sursa: Startupcafe.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.