3 abilitati de leadership pe care le poti invata dintr-o campanie politica

0
leadershipPutem invata cateva lectii de leadership eficient, numai ascultand si urmarind discursul unui om politic.

1. Nu te comporta ca un om politic. Afla de ce le pasa cu adevarat membrilor echipei tale. Ca si candidatii la presedentie, liderii de proiect trebuie sa gaseasca cuvintele declansatoare care ii pot motiva pe membrii echipei pe proiect. De ce le e cel mai frica oamenilor care lucreaza la proiect si de ce au ei nevoie pentru a avea succes? Ofera coordonare, gaseste cele mai noi si mai bune resurse si nu manipula, deoarece vor aparea conflicte si increderea ta va avea de suferit. Trebuie sa tii cont de politici: politica nu e nici buna, nici rea, e doar politica. Cheia e sa fii sensibil la politica, nu neaparat corect politic. Afla ce joc se joaca, si joaca-l mai bine ca oricine.

2. Nu o fa pe-a cocosul! Fii autentic. Liderii de proiect nu trebuie sa pupe copii si sa manance neaparat doar carne de pui pentru a se conecta cu oamenii obisnuiti din companie. Provocarea cea mai mare e sa cunosti, sa arati si sa ramai fidel tie insuti. Din cauza presiunilor, multe echipe de proiect cauta un lider autentic, de incredere, care e veritabil si care isi respecta cuvantul dat. Liderii de proiect au nevoie de umor, inteligenta emotionala, elasticitate, conduita morala si spirituala pentru a promova relatii autentice cu membrii echipei de proiect. Bineinteles, e important si sa fii placut, dar nu mai important decat sa fii respectat.

3. Nu fa comert cu puterea ta, dar ia in calcul toate interesele. In politica, se obisnuieste folosirea puterii pentru a influenta, scopul final fiind obtinerea de voturi. In proiecte, liderii trebuie sa gestioneze influenta, care inseamna capacitata de a genera rezultate prin colaborare, in contexte variate, fara a se folosi o autoritate directa. Liderii de proiect trebuie sa inteleaga importanta leadershipului autentic (construirea relatiilor adevarate, sincere, veritabile) si sa caute mereu sa alinieze interesele sale cu ale membrilor echipei pentru a ajunge la scopurile dorite.

Aceste 3 puncte „politice” sunt cruciale in a fi drumul unui lider de proiect de succes. Examineaza cele mai dificile situatii si vei gasi astfel mai multe probleme in aceste domenii.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.