Tehnologia: prieten sau dusman?

0
tehnologie2Ne ajuta tehnologia sa ne facem munca pe proiecte mai usoara sau ne creeaza mai multa bataie de cap? De ce atunci cand ne gandim la proiectele IT, ne confruntam totusi cu o statistica socanta cu privire la rata de esec a acestor proiecte din domeniu?
Oare tehnologia, in loc sa realizeze conexiunile necesare in societate, creeaza de fapt o deconectare (probleme)? Bineinteles, in tot acest rationament, trebuie sa luam in calcul tot ceea ce presupune termenul „tehnologie”, dar si conceptul de „conexiuni”. Apoi trebuie gasite diverse exemple care sa ilustreze ca tehnologia este atat un factor ce faciliteaza conexiunile, cat si deconexiunile.

Un aspect important de luat in calcul e ca in timp ce tehnologia poate imbunatati (conectarea si nu numai), tot tehnologia nu creeaza (deconectari sau probleme) – ci societatea face acest lucru. Astfel se poate ajunge la concluzia ca tehnologia in sine nu e cauzatoare de conexiuni ori probleme, insa a permis persoanelor sa poata actiona in acest sens.

Facand o analogie cu proiectele IT, care au o rata mare de esec, putem afirma ca nu e vorba de tehnologie sau de instrumente, ci de modul in care acestea sunt folosite de catre indivizi.

De ce sunt atat de slabe companiile in managementul resurselor lor umane? De ce se pune atat de mult accent pe procesele si practicile din cadrul unei organizatii, din cadrul unui proiect, si mai putin pe capacitatea oamenilor din echipa de a efectua sarcinile date, si, mult mai important, dorinta lor de a le indeplini?

Cu alte cuvinte, cat de mult sunt valorificati membrii echipei pe proiect care au calificarile necesare?

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.