Stiati ca, incepand cu luna iulie 2016 nu se mai depun declaratii rectificative 394?

0

declaratie-394-rectificativa-reinvent-consultingConform noului Ordin ANAF nr. 1105/2016 privind declararea tranzactiilor efectuate pe teritoriul national al persoanelor inregistrate in scopuri de TVA si continutul declaratiei 394, aceasta va contine facturile emise , respectiv  primite  in perioada de raportare.

In cazul in care, dupa depunerea declaratiei, persoana impozabila constatata existenta unor omisiuni/ erori in datele declarate, aceasta trebuie sa depuna o noua declaratie corect completata cu operatiunile care necesita modificare  si/sau operatiunile care nu au fost declarate, declaratie care inlocuieste declaratia informativa depusa initial.

Nu vor face obiectul redepunerii declaratiei facturile primite de persoana impozabila in alta perioada de raportare fata de data emiterii acestora de catre furnizori.

Astfel, nu se vor mai depune declaratii 394 rectificative pentru facturile primite in alta perioada de raportare fata de data emiterii acestora de furnizori.

De exemplu, in cazul in care o factura  emisa in iulie 2016 este primita de beneficiar  in august 2016, acesta o va include in declaratia 394 aferenta lunii august si nu va intocmi declaratie rectificativa 394 pentru luna iulie 2016.

Vezi ce modificari s-au adus declaratiei 394: click aici

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.