SRL-D: cand se pierde statutul de SRL-D si ce obligatii legale are

0

cand-pierde-srl-d-statutul-de-debutant-reinvent-consultingO SRL-D poate fi alegerea perfecta daca vrei sa intri in lumea de business. La infiintare, costurile sunt semnificativ reduse (beneficiezi de gratuitate la Registrul Comertului), iar statul iti poate oferi finantare nerambursabila pentru afacerea ta de pana la 10.000 euro. Asadar, o SRL debutanta iti poate asigura un succes aproape garantat, prin intermediul acestor avantaje semnificative, atat financiare, cat si de business.

Citeste despre finantarea nerambursabila de 10 000 euro  pentru SRL-D

Inainte de a face acest pas, trebuie sa stii ca o astfel de societate poate beneficia de statutul de debutant pentru maxim 3 ani. Pentru a simplifica situatia, in continuare, iti prezentam ce trebuie sa faca o societate de acest tip pentru a fi in legalitate si pentru a beneficia de avantajele oferite de stat pe intreaga perioada.

De regula, o SRL-D are aceleasi responsabilitatii ca o SRL obisnuita, insa exista si unele obligatii special destinate debutantilor:

1.    Sa instiinteze in maxim 30 zile de la data infiintarii Oficiul Teritorial pentru IMM-uri si cooperatie al AIPPIMM in jurisdictia caruia se afla sediul social;
2.    Sa realizeze doua angajari daca primeste finantare de la AFN in valoare de 10.000 de euro sau daca beneficiaza de creditul contragarantat;
3.    Sa reinvesteasca in anul urmator minim 50% din profitul realizat in anul anterior;
4.    Sa depuna la timp la AIPPIMM toate situatiile financiare semestriale si anuale pentru verificare.

Cand se pierde statutul de intreprindere debutanta?

•    la data de 31 decembrie a anului in care se implinesc 3 ani de la data inregistrarii;
•    la data la care oricare dintre autoritatile competente constata ca societatea nu mai indeplineste una dintre conditiile prevazute la art. 3 alin. (1);
•    la data la care activitatea microintreprinderii apartinand intreprinzatorului debutant a incetat voluntar sau cand a fost declansata procedura de insolventa;
•    la implinirea a 45 de zile lucratoare de la data scadentei unei obligatii fiscale neindeplinite;
•    la data depunerii situatiei financiare semestriale sau anuale, daca cifra de afaceri pe anul in curs a atins echivalentul in lei al sumei de 500.000 euro. La atingerea acestui prag, microintreprinderea are obligatia de a notifica in scris, cel mai tarziu pana la sfarsitul lunii urmatoare, Oficiul Registrului Comertului in a carui raza teritoriala se afla sediul sau social.

Infiintarea unui SRL-D este similara cu inregistrarea unei societati cu raspundere limitata (SRL).

Conform OUG nr. 6 din 2 februarie 2011 pentru stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre intreprinzatorii debutanti in afaceri,  in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la pierderea calitatii de microintreprindere apartinand intreprinzatorului debutant, societatea comerciala respectiva are obligatia sa procedeze la schimbarea denumirii potrivit prevederilor art. 36 din Legea nr. 26/1990.

Reinvent Consulting te sprijina la debutul tau in business cu servicii de infiintare SRL-D de calitate la tariful de 200 RON (tariful cuprinde TVA si onorariu).

Ai nevoie de un sediu social? Alege unul intr-o cladire de birouri moderna. Oferim sedii in toate scetoarele din Bucuresti si judetul Ilfov:

•    59 euro – 6 luni
•    111 euro – 1 an
•    OFERTA 3 ani – 199 euro: Platesti 2 ani, primesti 1 an GRATUIT!

Tarifele de gazduire sediu social NU contin TVA.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.