Spatiul virtual si managementul de proiecte

0
echipe_colaborareTot mai multi manageri de proiect cocheteaza deja cu ideea de a lucra intr-un birou virtual. Lucrul de la distanta pe echipe castiga popularitate in randul companiilor datorita multiplelor avantaje implicate (costuri reduse, minim impact asupra mediului, angajati mai fericiti).

Cand vorbim insa de un proiect care trebuie finalizat intr-un spatiu virtual, trebuie sa gasesti solutiile potrivite pentru a tine echipa focusata si a o sprijini sa lucreze impreuna. Astfel te vei intalni cu noi provocari, insa cu siguranta rezultatul final merita tot efortul.

Mai jos sunt cateva aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand doresti sa te „muti” intr-un birou virtual.

Foloseste un instrument puternic
Asigura-te ca profiti din plin de tehnologie si astfel cauta un instrument de management de proiect potrivit pentru a te ajuta sa gestionezi cu usurinta munca si comunicatiile. Asigura-te ca toti membrii echipei tale virtuale stiu cum sa-l foloseasca si asigura-te ca il folosesc frecvent.

Comunica des
Cea mai sigura modalitate ca un birou virtual sa dea gres este sa nu se comunice deloc. Asigura-te ca exista canale de comunicare care sunt deschise pentru toti membrii echipei tale astfel incat noutatile, ideile si actualizarile sa fie mereu impartasite intre acestia.

Fii sincer si deschis
Cand comunici, asigura-te ca esti corect cu toti cei din echipa ta. Ofera-le detalii, feedback just privind activitatile lor, si tine-i la curent cu statusul tuturor proiectelor.

Ai incredere in colegii tai
Daca nu te increzi in coechipierii tai, biroul tau virtual va avea multe probleme de infruntat. Ai incredere ca echipa ta va duce munca la indeplinire, va comunica foarte bine si va produce munca de calitate. Rezultatul va fi o echipa si mai puternica care lucreaza intr-un mod foarte eficient. Managementul unei echipe virtuale reprezinta o mare provocare, iar in momentul in care iti dai seama cum sa faci acest lucru, restul vine de la sine. Comunicand sincer cu echipa, utilizand un puternic instrument de project management si apeland la solutii optime de colaborare pe echipa, biroul virtual poate fi o decizie foarte potrivita pentru afacerea ta.

Ce parere ai de transformarea biroului obisnuit intr-unul virtual?

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.