Romania a devenit vizibila si in Silicon Valley

0

romania din silicon valleyOrase precum Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca sau Timisoara au devenit repere in domeniul IT&C nu doar pe plan national si european, ci au ajuns in atentia celor din Silicon Valley. Si nu o spunem doar noi, din mandrie nationala, ci o arata statisticile (Romania e pe primul loc in Europa si pe al saselea in lume dupa numarul angajatilor din IT pe cap de locuitor), dar o confirma si antreprenorii din Silicon Valley care au ajuns in Romania.

Doi dintre antreprenorii amintiti mai sus sunt Michael Koch si Wessel Kooyman, american care si-au construit companii in Bucuresti. Wessel Kooyman este de parere ca Romania are toate sansele sa devina un stat puternic daca va sti sa isi utilizeze eficient resursele umane de care beneficiaza pentru ca industria IT se va transforma intr-o resursa mai valoroasa decat petrolul.

Mihcael Koch, citat de Stirile ProTV, afirma ca strainii „nu construiesc o companie in Romania pentru ca aici ar fi programatorii cei mai buni din Europa. Ci pentru ca aici se afla cei mai buni programatori din lume”. De asemenea, „fara pic de echivoc, cei mai buni oameni tehnici locuiesc in Romania. Nu ma pot gandi la o alta tara in care sa gasesti fuziunea asta intre arta, tehnologie si dorinta de a invata. Iubesc oamenii sclipitori si talentari, iar Romania are din abundenta”, mai crede americanul care detine o firma care creeaza proiecte IT pentru companii mari de pe glob precum P&G, Visa, Pepsi Co, Nike, AT&T, Microsoft sau McDonald’s.

In conceptia celor doi americani, programatorii romani aproape ca au adoptat metalitatea lui Steve Jobs, care spune ca munca e fie exceptionala, fie de rahat.

Alte doua motive pentru care americanii cred ca Romania poate deveni un jucator foarte important pe piata IT ar fi scutirea de impozite care se aplica programatorilor, dar si salariile mici, comparativ cu cele din Occident.

Wessel Kooyman nu este tipul de antreprenor care doar sa faca business in Romania; in afara de compania pe care o are, Kooyman se implica activ in ajutorarea tinerilor care doresc sa isi construiasca un business, exemplul cel mai clar fiind Startup Weekend, eveniment care se desfasoara in cele mai importante orase din tara si in echipa caruia se afla si Wessel Kooyamn.

Am lansat un nou produs pentru antreprenori. Descarca Ghidul Business Angels

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.