Reminder fiscal! 30 Septembrie – termen limita pentru depunerea obligatiilor fiscale: declaratia 394 si cerere de rambursare TVA

0

infiintare-firma-evidenta-financiar-contabila-mentiuni-onrc-reinvent-consultingVineri, 30 Septembrie 2016 este termenul limita pentru depunerea Declaratiei informative privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national aferente perioadei de raportare precedente – Formular 394 (luna, trimestru etc;  perioada de raportare este cea declarata pentru depunerea decontului de TVA, prevazuta la art. 322 din legea nr. 227/2015).

Persoanele obligate la depunerea declaratiei 394:

•    Persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA in Romania , conform art. 316 din Legea 227/2015, obligate la plata taxei conform art. 307 alin (1), (2), (6) si (7) din Legea nr. 227/2015, pentru operatiuni impozabile in Romania;
•    Persoanele inregistrate in scopuri de TVA in Romania, conform art. 316 din Legea 227/2015, care realizeaza in Romania,de la persoane impozabile.

De asemenea, vineri 30 Septembrie 2016 este termenul limita pentru depunerea cererii de rambursare a taxei pe valoare adaugata pentru:

•    persoanele impozabile neinregistrate in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii ( Formular 313).

Persoanele impozabile neinregistrate si care nu sunt obligate sa se inregistreze in scopuri de TVA in Romania, stabilite in afara Comunitatii, pot solicita rambursarea taxei facturata de alte persoane impozabile si achitate de aceasta pentru bunurile mobile care i-au fost livrate sau serviciile care i-au fost prestate in beneficiul sau in Romania , precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in Romania pe o perioada de minim trei luni sau maxim un an calendaristic sau pe o perioada mai mica de trei luni ramasa din anul calendaristic.

Citeste si: Rambursare TVA in 2016

•    Persoanele impozabile stabilite in Romania (formular 318)

Persoanele impozabile stabilite in Romania , pot solicita rambursarea TVA achitate de acestea pentru bunurile mobile care le-au fost livrate sau serviciile care au fost prestate in beneficiul lor in statul membru in care taxa a fost incasata, precum si a taxei achitate pentru importul bunurilor in respectivul stat membru.

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.