Pasii inchidere firma

0

Procesul de inchidere firma pe intelesul tuturorCauze inchidere firma:

•    Dorinta asociatilor (cum este cazul dizolvarii voluntare);
•    Impusa de anumite persoane, institutii, factori, imprejurari din exterior.

Daca rezultatele activitatii firmei nu acopera cheltuielile, iar  perspectivele de redresare lipsesc, este recomandabila cantarirea atenta a situatiei.

Variantele de actiune sunt:

•    suspendarea activitatii (pe o perioada de maxim 3 ani)
•    inchidere firma: dizolvarea, lichidarea si radiere.
•    cesiune firma (vanzarea societatii)

Indiferent de varianta aleasa, va putem asigura asistenta si reprezentare juridica.

Inchiderea unei firme implica un proces format din 3 pasi:

•    Pasul 1 – Dizolvarea societatii comerciale;
•    Pasul 2 – Lichidarea patrimoniului;
•    Pasul 3 – Radierea societatii comerciale din evidenta Registrului Comertului de pe langa Tribunalul in raza caruia este inregistrat sediul social al firmei.

Dizolvarea firmei poate avea loc, conform legii, prin trecerea timpului stabilit ca durata a societatii, imposibilitatea realizarii obiectului de activitate al societatii sau realizarea acestuia, declararea nulitatii societatii, hotararea adunarii generale, hotararea tribunalului, la cererea oricarui asociat – pentru motive temeinice, faliment, alte cauze prevazute de lege sau de actul constitutiv al societatii.

Dizolvarea firmei pregateste urmatoarea etapa – cea a lichidarii patrimoniului.

Lichidarea voluntara

Dupa achitarea datoriilor catre creditorii societatii, asociatii pot cadea de acord cu privire la repartizarea activelor ramase. Daca asociatii nu ajung la acest acord, procedura de lichidare se va derula conform legii (cu numirea unui lichidator).

In situatia in care societatea se gaseste in insolventa vadita, sau in insolventa iminenta, incetarea existentei persoanei juridice se va face prin procedura numita faliment.

Pentru cazul lichidarii voluntare, daca societatea comerciala are asociat unic, dupa plata eventualelor datorii, patrimoniul societatii este transmis, fara lichidare, catre asociatul unic si societatea inceteaza sa mai existe de la data expirarii termenului de introducere a opozitiei (daca nu s-a facut opozitie)/de la data la care hotararea de respingere a opozitiei (sau, dupa caz, care constata ca datoriile au fost acoperite) a devenit irevocabila.

Radierea firmei

Radierea decurge firesc dupa ce au fost parcurse etapele mentionate mai sus. Odata cu obtinerea certificatului de radiere, persoana juridica nu mai exista.

Reinvent Consulting iti ofera servicii de dizolvare si radiere la preturi avantajoase!

•    Inchidere SRL – 490 RON – Bucuresti si Ilfov/ 590 RON – alte judete
•    Inchidere PFA; I.I; I.F – 290 RON – Bucuresti si Ilfov/ 390 RON – alte judete

Toate taxele la ONRC, TVA si onorariul sunt incluse in tarifele de mai sus.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Sursa: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.