OMV Petrom investeste in modernizarea Institutului de Cercetari si Proiectari Tehnologice (ICPT) din Campina

0

omv petrom petrobraziOMV Petrom, cel mai mare producator de titei si gaze din sud-estul Europei, va incepe modernizarea Institutului de Cercetare si Proiectare Tehnica (ICPT) de la Campina. Cu investitii totale estimate la circa 3,7 milioane euro, in perioada 2013-2015, proiectul va fi finantat atat din din surse proprii, cat si din fonduri europene, prin programul operational sectorial „Cresterea competitivitatii economice”, co-finantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala „Investitii pentru viitorul dumneavoastra”. In acest sens, compania a semnat un contract de finantare cu Ministerul Educatiei Nationale – Directia Generala Organism Intermediar pentru Cercetare pentru suma de 1,5 mil euro. Proiectul vizeaza constructia unui depozit de carote1 si dotarea laboratorului cu echipamente moderne.

Gabriel Selischi, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil cu activitatea de Explorare si Productie: „Modernizarea ICPT este foarte importanta pentru divizia de explorare si productie, avand in vedere ca institiutul gestioneaza analiza structurilor de sol si desfasoara activitati legate de cercetarea si dezvoltarea de tehnici noi de foraj, adecvate zacamintelor pe care le operam. Faptul ca am reusit sa obtinem finantare din fonduri europene reprezinta un succes si sper ca astfel sa incurajam initiative similare, contribuind la cresterea ratei de absorbtie a fondurilor de la Uniunea Europeana.”

Unul din obiectivele majore din strategia OMV Petrom se refera la redezvoltarea unor zacaminte cheie, iar ICPT Campina este un partener esential prin activitatea de cercetare si dezvoltare in ceea ce priveste tehnologii de foraj moderne si adecvate. In acelasi timp, ICPT pastreaza baza de date a structurilor de sol si furnizeaza analize de carote din fiecare locatie relevanta, luand in considerare dezvoltarea istorica a zacamintelor respective.

Proiectul de modernizare a Institutului se va derula in perioada 2013-2015 si vizeaza constructia unei noi cladiri care va deservi activitatea de laborator si de stocare a carotelor (care sunt pastrate in prezent in trei locatii diferite) precum si modernizarea echipamentului necesar pentru activitatile de cercetare si dezvoltare, o parte din acesta fiind invechit.

Despre ICPT Campina

Institutul de Cercetari si Proiectari Tehnice (ICPT) din Campina a fost infiintat in 1950 si s-a remarcat de-a lungul timpului ca un important centru de cercetare stiintifica pentru industria petroliera, fiind promotorul progreselor in ingineria de zacamant, foraj si extractie.

In prezent, ICPT face parte din Divizia Explorare – Productie, Unitatea Domestic Assets in cadrul OMV Petrom S.A.
Cu o bogata experienta in cercetarea din industria petroliera, ICPT executa la un inalt nivel de calitate si eficienta, analize complexe de laborator acoperind necesitatile activitatilor de Explorare si Productie.

Incepand cu anul 2005 ICPT Campina beneficiaza de un amplu program de investitii ce are ca obiectiv modernizarea si retehnologizarea laboratoarelor. Investitiile s-au ridicat la aproximativ 12 mil euro din care 6 mil euro au fost alocati pentru modernizarea infrastructurii si 6 mil euro pentru achizitionarea de echipament de laborator si cercetare de ultima generatie.
Investitiile au fost completate de un program intensiv de pregatire profesionala al personalului derulat partial in colaborare cu companii internationale specializate.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.