Nemultumirea antreprenorilor locali se face auzita

0

antreprenori-locali

 

 

A fi un antreprenor local si, implicit, un antreprenor mic e extrem de dificil, in special intr-un mediu business dominat de marile companii, de multinationale si de oamenii de afacere puternici. Pur si simplu, nu mai este loc si pentru tine in acest mediu. Iar afacerea ta nu reprezinta o prioritate. Aceasta mentalitate domina ecosistemul business din Bucuresti. Daca nu esti cunoscut la nivel national, nu poti fi luat in considerare, nu intri in breaking news.

Aceasta stare de tensiune dominata de o lipsa a increderii in viitor, mai ales in mediul economic romanesc, ii face pe unii antreprenori locali sa se revolte si sa isi faca vocile auzite, indiferent de cat de mare este locul de unde provin.

Printre nemultumirile vociferate regasim lipsa facilitatilor in urma platii taxelor si impozitelor, lipsa unei autostrazi, in special in Moldova, lipsa investitorilor straini si predilectia lor pentru multinationale.

O problema constanta este si faptul ca firmele mici au fost lovite din plin de criza, in schimb ce multinationalele au reusit sa scape cu putine lovituri. Antreprenorii locali au ajuns prada Fiscului, autoritatilor locale, iar ca sa reziste si sa obtina contracte, trebuie sa faca parte sau sa sustina acelasi partid care este la putere.

Printre probleme, antreprenorii locali au remarcat discrepanta intre serviciile platite si serviciile primite, intre subiectele abordate de ziarele de specialitate si realitatea propriu-zisa si intre ceea ce spun politicieni si guvernantii si ce se intampla de fapt.

Citeste articolul intreg pe Ziarul Financiar

 

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.