Motive pentru a transforma procesul de recrutare intr-o competitie

0

procesul de recrutare in companieTe-ai decis sa te angajezi, dar nu iti surade prea mult procesul implicat. Cum poti facilita cautarea unui loc de munca, fara sa te implici prea mult? Pur si simplu ii lasi pe ceilalti sa iti faca treaba.

Deci, cum tratezi procesul re recrutare in curs de desfasurare? Ar fi doua optiuni pentru acest lucru: fie angajezi o companie de recrutare bine-cunoscuta, fie postezi anuntul pe site-urile web specializate in facilitarea procesului de recrutare. Cu toate acestea, exista si o a treia optiune. Chiar daca poate parea neconventional, poti sustine un adevarat concurs.

Poate ca ati vazut deja metoda in mediul online, cand timp de un an, GiveForward, o platforma online de crowdfunding, a oferit de doua ori premii pentru oricine a reusit sa raspandeasca vestea scoaterii la concurs a unor posturi in companie. Castigatorii au premit un stoc de burritos pentru un an de zile, aparitie chipului, pe un panou stradal special, alaturi de mesajul „Cel mai bun om din lume”, bani, dar si un cadou misterios.

CEO-ul companiei GiveForward, Ethan Austin, afirma ca exista mai multe avantaje ale unui astfel de proces de recrutare:

Propria poveste

Cel mai important rol al unei companii de recrutare este acela de a selecta cu precizie candidatii care se potrivesc rolului si responsabilitatilor pe care le are o anumita pozitie din firma. Cu toate acestea, cand procesul de de recrutare porneste din interiorul propriei companii, cultura companiei poate atinge culmi nebanuite. Mai multe decat atat, asta ar atrage oamenii, chiar daca uneori fisele de post sunt mai mult decat ciudate. Nu in ultimul rand, cultura companiei va ramane stabila. Acest lucru va impiedica si ca oamenii plictisitori sa acceada in compania ta.

Citeste tot articolul (limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.