Modificari REVISAL 2016

0

reinvent-consulting-modificari-revisal-2016HG nr.877/2016 introduce un al doilea Registru in cadrul aplicatiei REVISAL – Registrul Public. Aparitia Registrului public are ca scop eficientizarea evidentei banilor publici.

Acest act normativ prevede ca salariatii din mediul privat, cu un contract individual de munca sa figureze in Registrul privat, in timp ce persoanele platite din bani publici, care detin o functie prin contract individual de munca, printr-un act administrativ de numire, etc., vor fi inregistrati in Registrul public.

Asadar, putem spune ca Revisal a fost impartit in 2 sectiuni: un registru pentru salariati (privat) si un registru dedicat bugetarilor (public). Ambele registre vor fi intocmite in format electronic si trimise tot in maniera electronica catre ITM.

Fiecarui salariat din mediul privat, cu un contract individual de munca ii este intocmit un dosar personal. Odata cu aplicarea noii legi, autoritatile publice vor trebui sa realizeze un astfel de dosar si pentru fiecare bugetar, denumit dosar profesional. Exceptie de la inregistrarea in Registrul public fac: institutiile/autoritatile de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Datele furnizate de aceste instutitii, se vor transmite urmand protocoale de colaborare speciale cu Ministerul Muncii, informatiile despre anagajati fiind clasificate si protejate ca atare.

Registrul Public se va pastra la sediul institutiei/autoritatii publice si in acesta vor fi notate toate elementele de identificare a angajatilor publici: data angajarii/numirii, functia, salariul, sporurile si cuantumul acestora, perioada si cauzele de suspendare a raportului de munca sau de serviciu, perioada detasarii sau data incetarii contractului.

Transmiterea Registrului public se va realiza in maximum zece zile de la aplicarea unui viitor ordin al Ministerului Munci. Ordinul se va referi la data exacta cand vor trebui sa raporteze institutiile publice informatiile despre bugetari, insa momentan acesta este inca in dezbatere publica.

Alte modificari:
•    Obligatia angajatorului de a elibera o adeverinta salariatului la incetarea contractului individual de munca, care sa ateste activitatea desfasurata, durata, salariul, vechimea in munca si in specialitate;
•    clarificarea unor reglementari din HG nr. 500/2011 privind sanctionarea muncii nedeclarate si reformularea sanctiunilor conform modificarilor si completarilor aduse de acest act;
•    scurtarea perioadei, de la 15 la 5 zile, in care ITM este obligat sa transmita date  din Registrul privat  al REVISAL, la solicitarea unei persoane, cu privire la activitatea desfasurata de aceasta, durata, salariul, vechimea in munca si in specialitate. Acelasi termen se va aplica si pentru Registrul public.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.