Modalitati economice de a obtine cei 60 de PDU

0
PMPDupa sustinerea examenului pentru certificarea PMI, cei care au devenit PMP si doresc sa nu piarda acest titlu, trebuie sa obtina 60 de PDU (Professional Development Unit) in decursul a 3 ani. O solutie pentru a obtine acesti PDU ar fi partiparea la cursuri sau traininguri de perfectionare in domeniu, dar de multe ori, acestea costa foarte mult. In continuare, va prezentam cinci modalitati, care nu presupun participarea la diferite cursuri costisitoare, prin care puteti obtine cele 60 PDU.

Primul pas: Fa-ti treaba!
Doar simplu fapt ca te prezinti la serviciu in calitate de manager de proiect, timp de 1500 de ore pe an, primesti 5 PDU. Simpla prezenta la serviciu, timp de trei ani, iti asigura 15 PDU, adica 25% din totalul necesar.

Pasul 2: Fa putina cercetare!
Subcategoria 2SDL iti asigura cate 1 PDU pentru fiecare ora in care ai fost autodidact. Pentru aceasta subcategorie exista o limita de 15 PDU, dar de ce sa nu le obtii pe toate? Alege-ti o tema ca, managementul programelor, managementul de portofoliu sau Microsoft Project, despre care ti-ar placea sa afli mai multe si incepe un proiect de cercetare in acest sens.

PMI nu cere o inregistrare a tuturor activitatilor pe care le intreprinzi, insa ar fi bine sa faci o lista cu toate cartile sau articolele pe care le-ai citit. O alta idee bune ar fi sa realizezi o prezentare in powerpoint, in care sa evidentiezi modalitatile prin care te-ai perfectionat in domeniul MP.

Pasul 3: Publica articole!
Din ce ai invatat in cele 15 ore de cercetare, scrie un articol si daca reusesti sa il publici in „PM Network” a PMI, obtii din start inca 15 PDU.

Pasul 4: Devino membru de comitet!
Poti merge la filiala PMI din orasul tau si face voluntariat pentru putin timp. Calitatea de membru de comitet pentru un an iti va asigura 5 PDU.

Pasul 5: Devino ofiter de comitet!
Daca esti deja membru de comitet, incearca sa obtii functia de ofiter de comitet pentru cel putin un an. Acest lucru iti va oferi 10 PDU.

PDU

Pasii enumerati mai sus presupun ca un PMP sa ii parcurga din timp. Asadar, indiferent de cum iti propui sa obtii acei 60 de PDU, cel mai bine este sa incepi acel proces cat mai devreme, deoarece cu cat astepti mai mult, cu cat se va aduna mai multa presiune, iar atunci nu vei avea alta solutie decat traingurile sau cursurile costisitoare.

Tu ce faci pentru a obtine cei 60 de PDU?

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.