Misiune economica pe coasta de Est a Statelor Unite

0

Arhipelago si Asociatia pentru Promovarea Economiei Cunoasterii (APEC) organizeaza, in perioada 27 mai – 8 iunie, o noua editie a unei misiuni economice marca Afaceri.ro pe coasta de Est a Statelor Unite ale Americii, dedicata valorificarii potentialului de import-export si de colaborare academica, atragerii de investitii in Romania si participarii la International Franchise Expo si Book Expo & Book Con.

Evenimentul se adreseaza antreprenorilor din Romania, cu precadere celor interesati de preluarea unei francize internationale si aducerea ei pe piata romaneasca, intreprinzatorilor din industria editoriala si digitala, dar si reprezentantilor institutiilor de invatamant superior. Nu in ultimul rand, misiunea este dedicata tuturor celor care intentioneaza sa obtina acces pe piata americana, sa inteleaga specificul derularii afacerilor cu SUA si/sau sa atraga investitii din America.

In cadrul acestei misiuni economice delegatii vor participa la o serie de intalniri business si vizite de lucru la companii de pe coasta de Est a Statelor Unite, la renumite centre academice din regiune, la targurile International Franchise Expo si Book Expo & Book Con, institutii federale, dar si la alte activitati menite sa ofere o experienta economica si culturala inedita.

International Franchise Expo este un targ de talie mondiala, in cadrul caruia participantii au ocazia sa intalneasca mii de antreprenori si viitori proprietari de afaceri, sa viziteze cel mai mare targ de francize din Statele Unite, sa cunoasca fata in fata sute de oportunitati de francize din toate industriile si nivelurile de investitii si multe altele.

Book Expo este locul in care se aduna pasionatii de carti, autorii si liderii din industrie pentru a defini noutatile din universul de publishing. Targul reprezinta un mediu profesional in care pot fi descoperiti noi autori si titluri de blockbustere, se poate interactiona cu cei mai influenti publisheri din lume si se poate invata de la lideri si colegi din domeniu. Alaturi de acesta, Book Con este evenimentul unde se intalnesc cultura pop si povestirile, acolo unde participantii pot experimenta povestile in toate formele lor, interactionand cu autori, publisheri, celebritati si creatori de continut care influenteaza tot ceea ce noi citim, auzim si vedem.

Mai mult decat atat, delegatii vor avea ocazia sa participe la vizite de lucru la numeroase institutii de invatamant superior de pe Coasta de Est, universitati renumite pe intreg Globul, care se afla in topurile mondiale in educatie si cercetare, oferind astfel modele si inspiratie pentru toti colegii si managerii din domeniu. Organizatorii pregatesc intalniri la universitatile Georgetown, Howard, George Washington, John Hopkins, Princeton, NYU, Yale, Harvard si MIT.

Pe langa acestea, participantii vor beneficia si de intalniri de afaceri cu firme sau institutii menite sa aduca mai aproape mediul antreprenorial romanesc de cel american. Nu vor lipsi nici momentele de networking informal in cadrul programului cultural-turistic, dar si de alte activitati relevante pentru profilul participantilor.

Persoanele interesate sa afle mai multe detalii despre aceasta misiune economica sunt invitati sa acceseze pagina oficiala – http://www.afaceri.ro/afaceri-ro-usa-east-coast-2018-economic-mission/ – sau sa contacteze organizatorii la [email protected].

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.