Ministrul Jianu ii indeamna pe antreprenori sa faca parte din structuri asociative, camere de comert si patronate

0

Camera_de_Comert

Antreprenorii sunt indemnati de catre Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism, Florin Jianu, sa se inscrie in structuri asociative, camere de comert si patronate, deoarece ele reprezinta „o voce unitara”. Totoodata, accesul in consiliile consultative si in comisiile in care se discuta programele care ii privesc se face mult mai simplu prin reprezentantii lor.

Potrivit unui comunicat al Departamentului pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), Florin Jianu a fost, miercuri, ‘antreprenor pentru o zi’, proiect care face parte din programul ”Romania Hub”, initiativa care presupune ca reprezentanti ai autoritatilor centrale sa isi petreaca o zi intr-o firma privata, cu scopul unui schimb de experienta cu privire la ce inseamna activitatea din mediul public si cel privat.

„Este foarte importanta aceasta vizita, iar in perioada urmatoare voi merge si in tara, in zone in care activitatea antreprenoriala nu e atat de ridicata ca in Bucuresti. Incercam sa dam un mesaj intreprinzatorilor prin care aratam ca ministerul este alaturi de antreprenori. Incurajam tinerii, romanii in general sa devina antreprenori, iar pentru mediul public este oportuna aceasta experienta pentru a vedea exact problemele cu care se confrunta antreprenorii si in ce mod politicile publice pot sprijini mediul de afaceri. Pe de alta parte, indemn antreprenorii sa devina membri in structurile asociative, camere de comert si patronate, pentru ca aceste structuri reprezinta o voce unitara, iar prin reprezentantii lor accesul este mult mai simplu in consiliile consultative, comisiile in care se discuta programele care ii privesc. Imi doresc sa vad cat mai multi ministri si cat mai multi oameni din mediul public care merg pe teren sa vada cu ce se confrunta exact mediul de afaceri. Astfel vom reusi sa apropiem mediul privat de cel public si sa eliminam unele disfunctionalitati’, a declarat ministrul IMM-urilor.

Citeste articolul intreg pe Capital.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.