Managementul riscului asa cum il stiti

0

Risc ManagementLiviu Petre – Manager de Proiect IT

Acest articol este primul dintr-o serie de trei pe tema managementului riscului. Vom incepe in articolul de fata prin a discuta despre elementele in general cunoscute de management al riscului – de unde si numele articolului. In urmatorul vom prezenta cateva perspective, zic eu, noi si sper si mai interesante. Iar in ultimul vom discuta despre managementul riscului in mediul business. Si acum sa incepem cu prima parte.

V-ati luat vreodata cu voi umbrela pentru ca afara era innorat? Ati mancat mai putin de Craciun pentru a nu suferi o indigestie? V-ati facut din timp rezervari de revelion pentru a nu ramane fara locuri? Toate acestea sunt exemple de management al riscului. Am inceput cu aceste exemple non-business, pentru a evidentia urmatoarea idee: managementul riscului nu este o inventie, o metodologie noua, o abordare inovativa etc. Managementul riscului este parte din fiecare din noi si asa a fost dintotdeauna. Oamenii preistorici care s-au adunat in comunitati pentru a isi procura mai usor hrana si a se apara mai bine au facut managementul riscului.

Si atunci daca totul este oarecum natural, daca gestionarea riscurilor este cumva parte din modul nostru natural de functionare, ce sens mai are o metodologie despre ceea ce deja facem? Ei bine, desi toti executam aceste actiuni natural, unii se descurca mai bine iar altii mai putin bine. Ce inseamna sa te descurci mai bine? Vom afla in randurile urmatoare si de asemenea vom afla cateva moduri prin care se poate imbunatati activitarea de management al riscurilor.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.