Managementul proiectelor si stilurile de gandire

0
creier1Modul in care manageriezi un proiect si modul in care lucreaza angajatii in echipa pot fi afectate de stilurile diferite de gandire ale celor implicati. De asemenea, aceste diferente trebuie luate in calcul si in momentul in care un manager isi alege membrii de echipa care sa il ajute in implementarea proiectului. In pofida campaniilor publicitare, oamenii nu gandesc la fel.

Exista patru stiluri de gandire:

  • Analitic;
  • Secvential;
  • Holistic;
  • Interpersonal.

Stilul de gandire analitic

Cei care sunt mai analitici in gandire tind sa tina cont de ratiune si de fapte. Acestia iau in considerare cantitatea de informatii si acuratetea lor in momentul in care iau o decizie. Membrii de echipa care gandesc analitic ajuta proiectul sa decurga mai logic, cu decizii bine cantarite.

Stilul de gandire secvential

Membrii de echipa care au o gandire secventiala sunt buni organizatori si planificatori. Ei prefera sa rezolve problemele intr-un stil pragmatic. Acestia pot ajuta la organizarea echipei si insista ca proiectul sa fie implementat la timp.

Stilul holistic

Ganditorii holistici sunt buni la a privi proiectul din ansamblu. Acesti membri de echipa prefera sa exploreze noi posibilitati si idei. Pot fi de mare folos atunci cand este organizat un brainstorming sau cand este necesar a fi gasita o solutie pentru o problema.

Stilul interpersonal

Persoanele care au un stil de gandire interpersonal sunt maestri in a crea entuziasm si a ridica moralul dintr-un grup. Astfel de persoane promoveaza buna intelegere si ajuta la rezolvarea conflictelor. Ei sunt lipiciul care tin un grup unit.

Intr-o organizatie este important sa fie cunoscute punctele forte si slabe ale fiecarui membru. De exemplu, daca in echipa exista un deficit in ceea ce priveste gandirea analitica, managerul de proiect va trebui sa depuna eforturi suplimentare pentru a-l acoperi, asigurandu-se ca toate deciziile luate se bazeaza pe fapte sau ratiune si nu doar pe intuitie.

Cat de completa esta echipa ta de proiect?

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.