Lucrurile pe care trebuie sa le stiti inainte de a cumpara o afacere

0

cumparand o afacereDaca sunteti interesati de achizitionarea unei afaceri, pregatiti o mica cercetare in prealabil, astfel incat sa nu va treziti cu surprize nedorite. In afara de lucrurile obisnuite, cum ar inregistrarile financiare, ar trebui sa fie analizata stabilitatea economica a domeniului si o atitudine critica privind pretul. Cu toate acestea, mai sunt multe domenii de acoperit. De aceea, inainte de a cumpara o afacere, asigurati-va ca verificati urmatoarele aspecte care va vor ajuta.

1. In primul rand, trebuie sa stii adevaratul motiv pentru care afacerea este de vanzare. Este ceva obisnuit sa fii sceptic in momentul in care va pregatiti sa faceti o mare achizitie. Pana la urma, este vorba despre o decizie care va va afecta viitorul. Daca proprietarul cu care negociati nu este in stare sa va aduca argumente logice si pertinente, ar trebui sa va puneti cateva semne de intrebare.

Vanzarea unei afaceri persupune si o ruptura, uneori mai greu de inteles pentru cei care nu sunt direct implicati. Imaginati-va ca ar fi vorba de afacerea voastra si ca sunteti nevoiti sa renuntati la ea. Ar fi destul de dificil sa faceti acest lucru, punand la socoteala orele de munca, nervii si satisfactiile aduse, fie ca vorbim de perioadele gri sau de cele roz. Important este ca in spatele unei astfel de tranzactii motivele sunt bine-intemeiate.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.