Jira sau whiteboard? – Dan Radoiu

0

Dan RadoiuDan Radoiu – Project Manager, Trainer, Coach si Agile Practitioner la 1and1

Cand sunt programatorii mai eficienti? Cand trebuie sa se intrerupa din lucru pentru a participa la intalnirea zilnica de proiect sau cand folosesc Jira (sau alt software specializat) pentru managementul sprint-urilor si al backlog-ului?

Aparent raspunsul vine de la sine. Are un singur cuvant si se termina in semnul exclamarii: Jira! Are tot ce ii trebuie. Scoate singur burndown chart-ul, calculeaza velocitatea echipei, este accesibil oricand si in orice moment. Deci, inca o data: JIRA!

Intr-o lume perfecta (a la Orwell sau Huxley), programatorii s-ar comporta ca niste rotite ale unei masinarii bine unse. Ar gandi putin si ar face exact ce li se spune, creativitatea cedand locul eficientei. Cu rezultatele de rigoare, bineinteles. O masinarie bine unsa poate picta perfect un tablou, insa el nu se va vinde niciodata la Sotheby’s ca altceva decat ca hartie de impachetat pentru tablourile imperfecte pictate de la fel de imperfectii oameni. Cel putin asa ne place sa credem. Imaginea unei benzi de productie deservita de un sir nesfarsit de Picasso, toti miscand pensulele in acelasi timp, are ceva tulburator in ea pentru speta umana.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.