Inregistrare in scop de TVA in 2017

0

cod de TVA in 2017, Reinvent ConsultingANAF a retras de la 1 februarie formularul 088 care reglementa inregistrarea in scopuri de TVA a persoanelor impozabile si, implicit, evaluarea intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera de aplicare a TVA. Totodata, institutia fiscala a declarat si ca anularea inregistrarii in scopuri de TVA se va aplica doar persoanelor impozabile care prezinta risc fiscal.

Pentru a obtine un cod de TVA in 2017, ANAF a anuntat ca o societate va trebui sa realizeze un dosar care sa cuprinda doar declaratia de mentiuni/ cererea de inregistrare in scopuri de TVA (formularele 010, 098, 099).

Urmatorul pas este ca aceste societati sa fie evaluate din punct de vederea al intentiei si capacitatii de a desfasura activitati economice in sfera de aplicare a TVA.

Daca este vorba despre contribuabili care au depasit plafonul de scutire, prevazut la art. 310 alin. (1) din Codul fiscal, acestia trebuie sa depuna formularul 010, in termen de 10 zile de la sfarsitul lunii cand s-a depasit plafonul. In aceasta situatie, codul de TVA se va aplica incepand cu prima zi a lunii urmatoare celei in care s-a solicitat inregistrarea.

Anularea inregistrarii se aplica celor care prezinta risc fiscal, iar selectia acestor contribuabili se va face automat prin intermediul aplicatiei digitale, conform criteriilor stabilite de organul fiscal central, pe baza unei analize de risc. Aceasta modalitate, declara ANAF, va permite o mai buna verificare si monitorizare a tentativelor de evaziune.

Exista de asemenea si clarificari pentru persoanele care au depus formularul 088 si inca nu au primit raspuns.
Astfel, cei care au depus formularul 088 pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inclusiv ca urmare a notificarii organului fiscal sau aprobarii solicitarii de prelungire a termenului de depunere a formularului, este aplicabila procedura in vigoare la data depunerii solicitarii de inregistratre in scopuri de TVA.

Aceleasi criterii se aplica si pentru dosarele celor care nu au finalizat procedura, dar au inceput demersul prin intermediul formularului 088.

In cazul in care optezi pentru un sediu social pe cabinet de avocat, pentru a obtine codul de TVA in aceasta situatie, trebuie sa deschidizi un punct de lucru, astfel indeplinind criteriile de inregistrare ANAF.

Ai nevoie de consultanta in obtinerea codului de TVA fara dureri de cap?

Expertii contabili Reinvent Consulting iti ofera serviciile de care ai nevoie pentru intelegerea procedurii. In plus, daca apelezi la serviciile noastre, vei obtine codul de TVA in timp util, fara ca tu sa faci drumuri inutile pana la ANAF.

Obtinere cod de TVA – 250 RON

OFERTA Gazduire sediu social, cabinet de avocat:

  • 1 an + 1 an – 111 euro + TVA
  • 2 ani + 2 ani – 199 euro +TVA

OFERTA de CONTABILITATE REINVENT:

  • 295 lei/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati
  • 215 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente si 2 salariati, pentru plata anticipata pe 6 luni
  • 165 RON/ luna, pentru maximum 20 de documente (fara salariati), pentru plata anticipata pe 6 luni

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting este marca Grupului de firme REINVENT. Reinvent Consulting are 10 ani de experienta in domeniul serviciilor integrate privind infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Daca nu detineti o proprietate unde sa va puteti inregistra sediul social al societatii comerciale, va punem la dispozitie serviciul de gazduire de sedii sociale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4)021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail [email protected] . Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.