Ingenius Start-Up sau anul antreprenoriatului in Romania

0

Inca de anul trecut, 2018 se anunta unul bogat in programe de finantare si de formare antreprenoriala. si nu s-a dezmintit. Peste 190 de organizatii, institutii, asociatii, etc. vor imparti in jur de 60 milioane de euro tuturor celor care vor sa-si deschida o afacere sau sa o dezvolte pe cea deja existenta (cu anumite conditii). Majoritatea fondurilor sunt europene nerambursabile si guvernamentale.

Vestea buna e ca viitorii antreprenori au de unde alege. Vestea si mai buna e faptul ca numarul impresionant de proiecte obliga actorii implicati sa ofere programe concurentiale. Mai precis viitorul antreprenor se va bucura nu doar de bani si de un program de formare antreprenoriala, ci si de alte beneficii care vin odata cu aceste
programe: ocazia de a cunoaste antreprenori de succes din industrie, marele avantaj de a avea mentori pe o perioada mai lunga de timp, lucrul in echipa pe planul de afaceri, etc.

Vestea care ar trebui sa mobilizeze viitorii antreprenori  e faptul ca deadlineurile de inscriere nu dureaza o vesnicie si competitia e mare si de partea cealalta, adica a cererii. Deci, FITI PE FAZA

Un astfel de program este Ingenius Start-Up oferit de catre Ingenius Hub prin firma de consultanta Loop Operations si de partenerii sai regionali. Care sunt atuurile si avantajele competitive ale acestui program? Cum spune englezu`, see for yourself, in randurile de mai jos:

1. Finantarea este de 40.000 de euro, fonduri complet nerambursabile. Dar asta nu e tot. Nu trebuie sa investesti  tu bani, pentru ca mai apoi sa-ti fie decontati.

2. Este un program dezvoltat pe 4 regiuni ale Romaniei (Sud Vest Oltenia, Sud Muntenia, Centru, Nord-Est) mai precis daca esti dintr- unul din judetele: Gorj, Dolj, Mehedinti, Olt, Valcea, Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman, Alba, Brasov, Prahova, Covasna, Mures, Sibiu, Bacau, Iasi, Neamt,
Suceava,Vaslui, Botosani.

3. Programul de formare antreprenoriala este unul dintre cele mai inovative si mai actuale din tara. Accentul seva pune pe partea practica si pe cazuistica. Mentorii apartin comunitatii Ingenius Hub si sunt persoane competente, cu experienta in domeniul antreprenorial si mai ales SUNT DISPONIBILI.

4. Ati auzit de expresia „Daca Mahomed nu se duce la munte, vine muntele la Mahomed”? Ei bine, cursurile se tin in toate judetele din regiune, deci interesatii nu trebuie sa se deplaseze in orasele mari ca sa participe la cursuri.

5. Programul e menit sa asigure succesul afacerilor pe termen mai lung-una din principalele cauze ale esecului start-up- urilor nu este lipsa banilor, ci incapacitatea de a-i gestiona si incapacitatea de a intelege si gandi afacerea pe termen mai lung. Acest program dureaza 3 ani.

Este un program spectaculos. Dar asta nu inseamna ca se intra foarte usor. si tu, antreprenorule, ai de muncit. Trebuie sa ai asteptari realiste, in primul rand. Antreprenoriatul nu e floare la ureche si nici nu se face dupa ureche. E important sa participi activ in programul de formare si sa si aplici ce inveti. De asemeni sa te astepti la provocari si la diverse obstacole.

Dar si la rezultate care te vor face sa spui la sfarsitul zilei: A MERITAT. OARE DE CE NU AM iNCEPUT MAI DEVREME ? Important este sa nu te descurajezi. Sa fii puternic si sa intelegi ca tot ce faci e pentru tine, familia ta si in definitiv pentru societatea din care faci parte, asa buna, rea cum e. Antreprenoriatul e un stil de viata, nu o slujba de zi cu zi.

(P) Acest material este sponsorizat. Pentru promovarea pe acest site va rugam sa ne contactati pe contact!

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.