IAȘICONECT: programul destinat tinerilor antreprenori din Iași

1

În data de 9 decembrie 2020 se va termina implementarea proiectului IașiConect. Prin intermediul acestuia 30 de tineri și-au prezentat ideile de afaceri în fața a 11 oameni de afaceri de succes din Iași. Scopul proiectului este de a conecta tinerii cu antreprenorii pentru a facilita antreprenoriatul local, aceștia primind mentorat din partea oamenilor de afaceri. Proiectul a fost finanțat de către Primăria Municipiului Iași și implementat de către Asociația Pentru Promovarea Economiei Cunoașterii (APEC). Acesta își propune să favorizeze antreprenoriatul în comunitatea ieșeană, pentru a crea locuri noi de muncă și a susține antreprenoriatul local în condițiile pandemiei.

Viitorii antreprenori au avut posibilitatea să își valideze ideile de afaceri și au luptat pentru a câștiga cele 5 acorduri de mentorat puse la dispoziție de către mentori. În urma proiectului, aceștia pot primi inclusiv finanțare din partea mentorilor pentru a-și lansa afacerea și a se extinde.

Proiectul dorește să dezvolte antreprenoriatul ieșean iar cetățenii interesați în acest domeniu pot găsi mai multe detalii pe www.iasiconect.ro.

Asociația pentru Economia Cunoașterii (APEC), este una dintre organizațiile representative, activ implicate în acțiunile de dezvoltare comunitară și de încurajare a antreprenoriatului local. Scopul principal al Asociației îl reprezintă promovarea conceptelor specifice economiei cunoașterii în principal în rândul tinerilor, pentru susținerea dezvoltării durabile a mediului economic, antreprenorial, social și cultural din România.

Mentorii prezenți în cadrul proiectului au fost:
Vasile Biber – Cofondatorul AfterHills
Adrian Mironescu – Brand Designer
Alexandra Ungurean – Designer Vestimentar
Alexandru Badan – Cofondator MORA TV
Diana Lefter – Cofondator Agileroo
Dorin Cristea – Cofondator RomSoft
Doru Cantemir – Fondator Ludor Egineering
George Pleșu – Președinte Altiași
Laura Bîrhală – Cofondator 1-2-3 Education
Lidia Alexa – șef lucrări la Departamentul Inginerie și Management la Universitatea Tehnică “Gheorghe Asachi” din Iași
Marius Ursache – Cofondator Metabeta

Adina Sandru,
Manager de proiect

Share.

Un comentariu

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.