Google cauta romani care s-au facut remarcati prin realizarile lor

0

google.antreprenoriGoogle este in cautare de persoane din Romania care s-au facut remarcate datorita realizarilor lor, indiferent de domeniul de activitate, – atreprenoriat, cultura, stiinta, politica sau media – pentru proiectul „New Europe 100 – cei mai importanti inovatori din Europa Centrala si de Est”.

Conform unui comunicat remis Mediafax, Res Publica, alaturi de Google si Visegrad Fund, impreuna cu Financial Times dar si alte organizatii din Europa Centrala si de Est ii invita pe cei interesati sa faca nominalizari pentru proiectul „New Europe 100” (NE100) – o lista care cuprinde 100 de inovatori din Europa Centrala si de Est care au reusit sa se faca remarcati la nivel global, indiferent de domeniu.

Nominalizarile se pot face pe pagina www.ne100.org sau pe Twitter, folosind hashtag-ul #NE100.

Procesul de nominalizare pentru NE100 este public si oricine poate propune persoane din Romania care s-au remarcat prin realizarile lor. Aceste sugestii vor ajuta la definirea listei celor 100 inovatori din Europa Central si de Est. Nominalizarile publice se incheie pe 25 august.

Initiativa „New Europe 100” va evidentia acele persoane sau echipe a caror munca si-a pus amprenta asupra oricarui domeniu. Aceasta lista va aduce in prim plan oamenii si ideile lor, indiferent de modul in care s-au evidentiat: noi inventii, modalitati inovative de utilizare a tehnologiei, cunostinte si abilitati extraordinare sau implicare sociala.

Finalistii – cei care vor fi selectati pe lista „New Europe 100” – vor fi anuntati la inceputul lunii octombrie, in cadrul evenimentului Economic Forum for New Ideas, care se va desfasura in Sopot, Polonia.

Indiferent de tara si domeniul din care provin, persoanele propuse pentru NE100 trebuie sa indeplineasca mai multe criterii: cutezanta in inovatie (un palmares de contestare al status-quo-ului in domeniul respectiv si/sau ambitie de a face schimbari majore), idei remarcabile (ideile lor sunt provocatoare, inovatoare si vizeaza probleme importante ale societatii; trebuie sa aduca schimbari pozitive la nivelul mediului de business sau al comunitatii), impact (actiunile lor au un impact global sau potential de a deveni globale, dar pot fi si actiuni care sa determine schimbari remarcabile la nivel local).

„Schimbarile Europei Centrale si de Est din ultimul sfert de secol au fost determinate de oameni extraordinari, care ne-au condus de la ignoranta politica si economica la democratie si prosperitate”, a declarat Wojciech Przybylski, redactorul-sef al Res Publica Nowa si organizator al New Europe 100. „Acum cautam noi pretendenti care sa stimuleze evolutia regiunii pe urmatorii 25 de ani”, a mai spus acesta.

Citeste continuarea pe Mediafax

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.