Formularul 088 pentru obtinerea codului de TVA retras de ANAF

0

Incepand de azi, 1 februarie 2017, formularul 088 pentru obtinerea codului de TVA va fi retras de ANAF!Incepand cu 1 februarie 2017, ANAF a decis retragerea si anularea formularului 088, conform Ordinului ANAF nr 210/ 2017, publicat in Monitorul Oficial.

ANAF a anuntat despre posibila disparitie a Formularului 088 incepand cu 13 ianuarie, insa au intarziat abrogarea lui pentru a evita blocarea activitatii economice a societatilor care doreau sa obtina codul de TVA, declarand urmatoarele:

„Pentru a evita blocarea activitatii de inregistrare in scopuri de TVA a contribuabililor si asigurarea continuitatii activitatii economice a acestora, intrarea in vigoare a ordinului de abrogare a formularului 088 este 1 februarie 2017, pana la aceasta data urmand sa fie actualizata noua procedura, precum si aplicatiile informatice”.

Totodata, ANAF a declarat ca informatiile in legatura cu societatile care doresc/au obtinut codurile de TVA, sunt comunicate si prin intermediul altor documente, precum Formularele 010, 098, 099, de aceea evaluarea activitatii economice poate fi efectuata si fara Formularul 088.

Formularul 088, utilizat pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitate ce implica TVA, a fost introdus prin Ordinul ANAF nr. 3.841/2015.

In urmatoarele zile, ANAF se obliga sa publice alte reglementari in privinta obtinerii codului de TVA , care vor aduce probabil un nou set de criterii/ intrebari prin care se decide inregistrarea in scopuri de TVA a societatilor. De asemenea, numeroase aplicatii informatice vor suferi modificari pentru a se adapta noului proces.

Asteptam cu mare interes sa vedem clarificarea acestor aspecte.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Sursa: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.