Extindere coduri CAEN la Registrul Comertului

0

Adaugare coduri CAEN- cum se face-Este simplu sa iti alegi activitatea principala pe care sa o desfasori prin intermediul firmei tale. Insa stiai ca la activitatea secundara, poti opta pentru un numar nelimitat de coduri CAEN? Mai jos iti descriem pasii pentru a iti extinde obiectul secundar de activitate cu noi coduri CAEN si pentru a autorizea activitatea.

Procedura de extindere este una simpla. Trebuie sa alegi din lista codurilor CAEN activitatile care te intereseaza si sa le notezi. Apoi, vei avea nevoie de urmatoarele documente:

•    Certificatul de Inmatriculare – in original;
•    Hotararea Adunarii Generale;
•    Act Aditional/Decizie Asociat Unic;
•    Act Constitutiv Actualizat;
•    Delegatie.

Dosarul astfel completat, va fi depus la Registrul Comertului, care va inregistra mentiunea de extindere obiect secundar de activitate si va autoriza noile activitati. Astfel, firma ta va putea sa se dezvolte si in alte domenii si sa obtina profitul pe care il urmaresti.

Insa, inainte de a incepe procedura, te sfatuim sa analizezi anumite aspecte, si anume:

Activitatea principala a firmei

Codul CAEN poate fi accesat pe onrc.ro sau online pe website-urile de specialitate.  Aceste coduri sunt clasate in functie de categorii, asa ca este util sa te documentezi despre codurile potrivite pentru tipultau de activitate.
Cand vorbim despre activitatea unei firme, ne referim la 2 componente:

•    Obiectul principal – un singur cod CAEN care se stabileste la infiintarea firmei, care poate fi modificat ulterior printr-o mentiune la ONRC;
•    Obiectul secundar – pot fi incluse aici toate codurile CAEN si pot fi autorizate ulterior.

Impozitele si taxele sunt influentate de obiectele de activitate principale, de aceea este important sa le alegi cu grija. In privinta obiectelor secundare, unele dintre acestea nu sunt compatibile uneori cu obiectul principal.  In plus, unele activitati pot fi doar principale si exclusive,  adica nu permit adaugarea de alte coduri CAEN la obiectul secundar de activitate.

Adauga de la inceput mai multe coduri

Adaugarea mai multor coduri in momentul infiinarii societatii este de multe ori un lucru benefic, deoarece, dupa inregistrarea firmei, adaugarea de coduri CAEN inseamna costuri suplimentare.

Aceste coduri pot fi autorizate ulterior infiintarii firmei, deci nu trebuie decat sa gandesti pe termen lung cum sa realizezi cresterea afacerii tale.

Activitatile autorizate

Autorizarea activitatilor se realizeaza printr-o declaratie pe propria raspundere, prin care iti asumi responsabilitatea ca indeplinesti toate conditiile legale.

Exista de asemenea, anumite activitati care nu pot fi autorizate,pentru derularea acestora fiind conditionate de indeplinirea unor criterii. Spre exemplu, un restaurant poate functiona si i se poate autoriza activitatea, doar daca exista un punct de lucru.

Poti autoriza activitatile la terti, la punctul de lucru sau la sediul social (daca este posibil).

Reinvent Consulting iti vine in ajutor pentru a facilita orice neclaritate in privinta procedurii. Ne ocupam de redactarea si depunerea actelor la ONRC, tu nu trebuie decat sa alegi codurile CAEN, de restul ne ocupam noi. Fara cozi la Registru, documente eronate sau declaratii complicate!

Termenul practicat de Reinvent Consulting pentru un astfel de demers este de 5-10 zile (pentru Bucuresti si Ilfov) din momentul in care dosarul este complet, respectiv de 15-25 de zile pentru restul judetelor tarii (termenul fiind mai mare pentru ca procedura presupune si trimiteri postale, atat cu clientul, cat si cu institutiile statului).

•    Extindere obiect secundar de activitate si autorizare  – pana la 2000 caractere- 350 Ron – Bucuresti si Ilfov / 450 Ron – alte judete
•    Extindere obiect de activitate si autorizare – PFA – 1 singur constatator -190 Ron – Bucuresti si Ilfov / 290 Ron – alte judete

Preturile afisate includ taxele de publicare in M.Of., TVA si onorariu.

Tariful se refera la decizie asociat unic / hotarare AGA de pana in 2000 caractere.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected]. Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Sursa: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.