EVENIMENT ONLINE INFORMARE GRUP ȚINTĂ „Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră autosustenabilă”

0

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) implementează în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2023 proiectul “Social Entrepreneurs Nation”, proiect finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Valoarea totală a proiectului este de 13.867.340,00 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 11.787.239,03 lei.

Proiectul are ca obiectiv general înființarea de întreprinderi sociale în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei din regiunile Nord-Vest și Vest. Implementarea proiectului va asigura îmbunătățirea competențelor antreprenoriale ale participanților, creșterea performanțelor lor în plan profesional, îmbunătățirea activității de management în cadrul întreprinderilor sociale nou înființate și consolidarea capacității acestora de a funcționa într-o manieră autosustenabilă.

Prin operațiunile și activitățile sale, proiectul va asigura continuarea, valorificarea și abordarea integrată a rezultatelor după finalizarea programului. Printre acestea menționăm organizarea de evenimente și campanii de promovare la nivelul regiunii de implementare, activități de formare antreprenorială, dar și mecanisme de susținere a întreprinderilor sociale, menite să sporească gradul de informare și de conștientizare cu privire la beneficiile antreprenoriatului social.

Indicatorii asumați pentru implementarea proiectului “Social Entrepreneurs Nation” sunt:

  • 30 de entități de economie socială înființate ca urmare a sprijinului primit;
  • 30 de entități de economie socială care funcționează la 6 luni după terminarea sprijinului;
  • 95 de locuri de muncă create de întreprinderile de economie socială.

Mai multe detalii privind proiectul “Social Entrepreneurs Nation” și modalitățile de implicare în activitățile derulate pot fi obținute prin participarea la Evenimentele de informare grup țintă organizate în cadrul proiectului. Primul eveniment online pentru regiunea Nord-Vest va avea loc în data de 16 DECEMBRIE 2020, începând cu ora 15:00, pe platforma online ZOOM. 

Informații suplimentare privind proiectul sau activitățile planificate pot fi obținute la telefon 021.312.68.93, email [email protected], website www.social-entrepreneurs.ro sau la adresa Piața Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, București.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.