EVENIMENT ONLINE INFORMARE GRUP ȚINTĂ “Consolidarea capacității întreprinderilor de economie socială de a funcționa într-o manieră autosustenabilă”

0

Cod MySMIS 128618

Data: 18.01.2021

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) derulează în perioada noiembrie 2019 – ianuarie 2023 proiectul “Social Entrepreneurs Nation”, finanțat în cadrul Programului Operațional Capital Uman 2014-2020. Proiectul are o valoare totală de 13.867.340,00 lei, din care asistența financiară nerambursabilă a Uniunii Europene este de 11.787.239,03 lei.

Proiectul “Social Entrepreneurs Nation” vizează două regiuni de dezvoltare, Nord – Vest și Vest, având ca obiectiv general înființarea de întreprinderi sociale în vederea integrării pe piața forței de muncă a persoanelor din grupurile vulnerabile și în vederea combaterii sărăciei. Activitățile derulate în cadrul proiectului au ca scop creșterea egalității de șanse și reducerea disparităților între persoanele vulnerabile și cele nevulnerabile pe piața forței de muncă și dezvoltarea spiritului lor antreprenorial.

Rezultatele principale:

  1. 30 de entități de economie socială înființate urmare a sprijinului primit;
  2. 30 de entități de economie socială ce vor funcționa la 6 luni după terminarea sprijinului;
  3. 95 de locuri de muncă create de întreprinderile de economie socială.

Pe termen lung, proiectul va genera un impact pozitiv în comunităţile locale din regiunile Nord – Vest și Vest, contribuind la reducerea şomajului, creşterea încasărilor bugetare și ridicarea nivelului de trai. Întreprinderile sociale nou înfiinţate vor contribui la dezvoltarea comunităţilor locale inclusiv prin implicarea unor persoane aparţinând unor grupuri vulnerabile în activităţi cu caracter social şi economic, facilitând accesul tuturor la resursele şi serviciile comunităţii.

Informații suplimentare privind proiectul “Social Entrepreneurs Nation” și modalitățile de implicare în activitățile derulate în cadrul acestuia pot fi obținute prin participarea la Evenimentele de informare grup țintă organizate în cadrul proiectului. Următorul eveniment este organizat pentru regiunea Nord – Vest în data de 19 IANUARIE 2021, începând cu ora 14:30, pe platforma online ZOOM.

Alte detalii privind proiectul și activitățile planificate pot fi obținute la telefon 021.312.68.93, email [email protected], website www.social-entrepreneurs.ro sau la adresa Piața Walter Mărăcineanu, nr. 1-3, intrarea 1, etajul 1, București.

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.