Educatia formala in managementul proiectelor

0
diplomaO cariera in managementul proiectelor este tentanta pentru foarte multi studenti. Managerul de proiect supravegheaza un proiect, imparte sarcini, creeaza si implementeaza bugetul si are grija ca obiectivele sa fie atinse. Managerul de proiect necesita cunostinte tehnice, abilitati de management si de inginerie.

In afara de studiile in inginerie, mai exista si alte certificari in managementul proiectelor precum constructii, afaceri, IT sau alte domenii tehnice. In afara licentei in managementul proiectelor, studentii mai pot face si un master si doctorat in managementul proiectelor. Studiile aprofundate sunt pentru studentii care si-au dat deja licenta si care doresc sa cerceteze acest domeniu si sa stapaneasca cele mai fine detalii in managementul proiectelor. Daca un student nu merge mai departe cu studiile aprofundate, poate totusi sa obtina o certificare in managementul proiectelor.

La scoala studentii vor invata concepte de baza in management si inginerie, economie, management de proiect, managementul calitatii. Programele pun de asemenea accentul pe evaluarea economica, intelegerea sistemelor calitatii si notiuni de baza in managementul organizarii tehnice. Studentii vor invata cum sa foloseasca instrumente de programare in proiecte. Aceste sofuri le da posibilitatea managerilor de proiect sa creeze si sa mentina o viziune clara asupra proiectului lor, folosindu-se de instrumente care ajuta la cresterea proceselor de vanzari, marketing si servicii cu clientii.

Managementul proiectelor este o profesie dinamica iar profesionistii trebuie fie mereu la curent cu toate programele si instrumentele care ii pot ajuta sa devina din ce in ce mai buni in ceea ce fac.

Sursa: pmtips.net
Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.