Documentatia de proiect – Bogdan Burcea

0

Bogdan BurceaBogdan Burcea – Consultant, Project Management IT&C

Prin natura ei, activitatea de project management presupune planificare inainte de executie. Una dintre cele mai mari provocari ale unui manager de proiect este aceea de a previziona desfasurarea in timp a evenimentelor si, ulterior, de a reusi sa determine intocmai realizarea acestora.

Documentatia de proiect este utilizata pentru a defini modul in care un proiect va fi gestionat. John Rakos demonstreaza in cartea sa „The Practical Guide to Project Management Documentation” ca succesul oricarui proiect depinde in mod crucial de documentele produse pentru functionarea lui. Aceasta este, de altfel, si concluzia la care se ajunge din practica de project management, din lectiile invatate din proiectele incheiate.

Fiecare document are un scop precis (conform celor prezentate mai sus), are un continut (care trebuie sa fie concret si concis), deriva sau este corelat cu o suita de alte documente, are un format care, in general, este impus de politicile si procedurile interne ale companiei (un anumit tip de document sau inregistrari in cadrul unei aplicatii de project management) si, nu in ultimul rand, trebuie sa respecte anumite criterii de calitate (care, de asemenea, sunt impuse de politicile si procedurile interne ale companiei); criteriile de calitate sunt derivate din scopul crearii documentului.

Continuarea in Nr. 9 a Revistei Romane de Managementul Proiectelor.

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.