Demers juridic recodificare obiect de activitate

0

recodificare-obiect-de-activitate-reinvent-consultingIncepand cu anul 2007, Romania a decis sa-si schimbe codul CAEN, din Rev. 1 in Rev. 2, pentru a respecta legislatia Uniunii Europene, in ceea ce priveste clasificarile statistice.

Recodificarea obiectului de activitate se aplica societatilor infiintate inainte de 27.03.2008, ele fiind nevoite sa actualizeze  Actul Constitutiv. Certificatele de inregistrare se vor preschimba numai in masura in care activitatile principale sunt modificate in noua clasificare.

Dovada recodificarii codurilor  CAEN 2008 este necesara pentru firme atunci cand cer eliberarea unui nou certificat constatator, vor un imprumuit bancar, solicita eliberarea de avize/ autorizatii/ licente etc.

Citeste si: MODIFICARE OBIECT DE ACTIVITATE – CUM SE INREGISTREAZA ACEASTA MENTIUNE LA REGISTRUL COMERTULUI?

Pentru operatiunea realizata la Registrul Comertului, trebuie sa intocmesti un dosar care sa cuprinda urmatoarele acte:

•    Cerere de inregistrare mentiuni;
•    Actul modificator al Actului Constitutiv (Hotararea Adunarii Generale a Asociatilor/ Decizia Asociatului Unic);
•    Actul Constitutiv Actualizat;
•    Dovezile privind plata taxelor/ tarifelor legale.

In anumite cazuri:

•    Declaratia-tip pe propria raspundere, semnata de catre Asociati sau Administratori, din care sa reiasa ca persoana juridica respecta conditiile de functionare prevazute in legislatia specifica in domeniul sanitar, sanitar-veterinar, protectiei mediului si protectiei muncii pentru activitatile precizate in declaratie;
•    Avizele prealabile prevazute de legile speciale;
•    Certificatul de Inmatriculare;
•    Imputernicire speciala, avocatiala sau delegatie pentru persoana imputernicita sa indeplineasca formalitatile legale.

Atunci cand recodificarea obiectului de activitate se impune unor Regii Autonome, societati cooperative sau organizatii cooperatiste de credit, va trebui sa depui urmatoarele:

•    Hotararea Consiliului de Administratie, aprobata de Ministerul de resort, pentru RA de interes national, respectiv de catre Autoritatea Administratiei Publice locale, pentru RA de interes local;
•    Hotararea Organului Statutar, pentru societatile cooperative;
•    Hotararea Adunarii Generale a membrilor cooperatori sau Actul Aditional modificator cu viza organelor abilitate potrivit legii.

Reinvent Consulting, de 10 ani la dispozitia ta!

Consultantii nostri iti stau la dispozitie atat in mediul online, cat si telefonic. In plus, prin intermediul blog-ului Reinvent, iti oferim informatii de calitate din domeniul juridic, fiscal si financiar.

Pentru depunerea mentiunii de recodificare a obiectului de activitate, percepem urmatoarele tarife:

•    640 de lei, in Bucuresti sau in Ilfov;
•    930 de lei, pentru celelalte judete ale tarii.

Taxele la Registrul Comertului, onorariul nostru si TVA sunt incluse in pret.

Misiunea noastra: formarea unei comunitati de antreprenori informati, bine pregatiti, la curent cu actualizarile juridice si fiscale!

Reinvent Consulting activeaza de peste 10 ani pe piata de consultanta juridica, fiscala si comerciala, oferind servicii complete de business : infiintarea de societati comerciale, evidenta contabila, inregistrarea de mentiuni la Registrul Comertului (schimbare sediu social, modificare obiect de activitate, deschidere/ inchidere punct de lucru, cesiuni parti sociale, numire/ revocare administrator), inregistrari marci la OSIM,  serviciul de gazduire de sedii sociale. si alte servicii conexe dedicate societatilor comerciale.

Pentru detalii, ne puteti contacta la numarul de telefon (+4) 021.318.69.60 sau pe adresa de e-mail  [email protected] Unul dintre consultantii nostri va sta la dispozitie de Luni pana Vineri, intre orele 09:00-17:30.

Website: www.reinventconsulting.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.