De ce un MBA in Managementul Proceselor si Proiectelor?

0

Importanta din ce in ce mai mare acordata managementului proiectelor si proceselor in corporatii precum Raiffeisen Leasing Austria a fost factorul determinant pentru a aprofunda aceste arii. Educatia de specialitate este absolut necesara pentru a stapani aceste probleme„, este de parere Alexander Hartner,  product management director in cadrul Raiffeisen-Leasing Austria si cursant al programului Professional MBA in Project & Process Management.

Incepand din mai 2008 Viena University of Economics and Business  Administration si ROLAND GAREIS CONSULTING  vor lansa in Romania programul Professional MBA in Project & Process Management in cooperare cu Universitatea Politehnica Bucuresti. Programul se adreseaza managerilor de proiecte si procese, managerilor din companiile orientate pe proiecte si consultantilor in managementul proiectelor, proceselor si programelor.

Modulele programului MBA sunt sustinute de o echipa internationala de lectori cu o bogata experienta academica si profesionala. Cursurile au loc la sfarsit de saptamana. Pe durata a 18 luni, participantii dobandesc abilitati de conducere a afacerilor si se specializeaza in  project & process management. Locul de desfasurare este Bucuresti, cu exceptia unei saptamani la Viena in care cursantii iau parte la conferinta internationala „happy projects” unde au ocazia sa afle din experienta celor care au finalizat acolo programul MBA.

Curicula programului a fost elaborata de Prof. Univ. Dr. Roland Gareis, Directorul Academic al programului si autor al cartii Happy Projects.

roland_gareisDirector Academic, Prof. Univ. Dr. Roland Gareis

„Happy Projects!” nu este o promisiune, ci mai degraba o urare adresata celor care gandesc si traiesc in mijlocul proiectelor. sansele de a ne bucura de „Happy Projects!” cresc semnificativ prin urmarea acestui program si prin aplicarea ulterioara a modelelor si metodelor furnizate in cadrul sau.”

Helmut Meixner, responsabil strategie si organizare in cadrul Energie Gasnetz GmbH Viena si absolvent al acestui program declara: „Absolvirea acestui MBA in managementul proiectelor si proceselor a contribuit profund la dezvoltarea tuturor ariilor de management relevante pentru mine. A fost o investitie atat la nivel personal cat si profesional care a meritat efortul. Am apreciat in special caracterul practic si calitatea lectorilor.

Ursula Fischer, Project Manager in cadrul companiei RBS Projekt Management GmbH avand sediul in Munhen (Germania) enumera beneficiile pe care le-a remarcat prin absolvirea acestui program: „Ca si companie de consultanta in domeniul real-estate, derulam activitatea noastra prin proiecte. Managementul de proiect aplicat in mod profesionist este prin urmare unul din factorii nostri cheie de succes. Acest MBA a fost ingredientul ideal ce s-a adaugat pregatirii mele de architect. Modulele de specializare in managementul proiectelor si proceselor au constituit o excelenta baza metodologica. Am aplicat metodele de o maniera practica in proiecte reale si lucrand in echipa. Am apreciat de asemenea schimbul de experienta cu cursantii din alte industrii sau organizatii. Absolvind acest MBA mi-am dezvoltat abilitatile care te propulseaza catre o pozitie de top management.

Programul de MBA ofera o diploma in project & process management eliberata de catre Vienna University of Economics and Business Administration. Programul este acreditat EQUIS.

Cu sediul central in Viena, ROLAND GAREIS CONSULTING deruleaza de mai bine de 20 ani programe de training si consultanta in managementul proiectelor, proceselor si programelor. Prin activitatile derulate in Romania inca din 2005, RGC srl.  ofera servicii de management al schimbarii precum si servicii in managementul proiectelor si proceselor  catre companiile orientate pe proiecte. Cativa dintre clientii sai cei mai cunoscuti in Romania sunt Petrom, BCR, Rominserv sau AC Nielsen, Austrian Airlines, Creditanstalt Bankverein in Austria. Din 2007, PMI a acordat companiei ROLAND GAREIS CONSULTING statutul de Registered Education Provider.

Sursa: Market Watch, februarie 2008

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.