De ce trebuie sa iti imbunatatesti abilitatile de lider

0

imbunatatirea-abilitatilor-de-lider

Se spune ca antreprenorii s-au nascut sa conduca. In opinia mea, acest lucru nu mai este valabil in zilele noastre. Da, antreprenorii sunt vizionari care au idei noi, pe care le aplica unor servicii si produse, transformandu-le in aur. Au idei de afacere, vad oportunitatea si profita de ea; ei reusesc sa gaseasca cele mai bune solutii si merg pe propriul drum in a adauga factorul inovativ proiectelor lor.  In schimb, toate aceste trasaturi nu ii definesc pe antreprenori ca fiind lideri buni.

Din contra, sansele de a gasi o persoana care sa fie un antreprenor de succes si un lider excelent sunt extrem de mici. Antreprenorul este o persoana responsabila de construirea unei barci, insa liderul este capitanul care este compentent sa navigheze. Cine detine ambele calitati este capabil de a schimba lumea.  Fiecare proiect are nevoie nu doar de oameni vizionari, ci si de oameni care sa transpuna acea viziune intr-un lucru fezabil.

Vestea buna este ca antreprenorii care nu detin acele abilitati de lideri inca pot dezvolta proiecte de succes, insa trebuie sa fie atenti la alegerea persoanelor din echipa. In multe din cazuri, antreprenorii esueaza din cauza faptului ca au o echipa incompetenta, care sa nu fie in stare sa echilibreze balanta abilitatilor de conducere.

Iata cateva semne care te vor ajuta sa iti dai seama daca esti un lider innascut, dar si cateva sfaturi pentru a-ti antrena abilitatile de conducator.

1. Ai decis sa iti deschizi o afacere pentru ca nu iti place sa fii inconjurat de oameni.

Liderii au tendinta de a atrage si a se inconjura cu oameni pe care sa ii indrume, in timp ce antreprenorii prefera sa fie singuri. Acest lucru poate fi un beneficiu pentru unii antreprenori, insa majoritatea intreprinzatorilor sunt constienti de faptul ca au nevoie langa ei de o echipa buna. Antreprenorii introverti lucreaza foarte bine in parteneriate cu oamenii carora le place sa iasa in evidenta.

Contrar companiilor mari, antreprenorul are optinuea de a alege oamenii cu care doreste sa fie asociat. Inconjurandu-te cu oameni care te respecta si care iti admina munca, vei realiza ca proiectele tale prind viata cu o mai mare usurinta.

Citeste tot articolul (in limba engleza) pe Entreprenoria.com

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.