De ce resurse avem nevoie in Microsoft Project

0

laptopProiectele utilizeaza oameni, echipamente si materiale, iar acestea la un loc alcatuiesc resursele proiectului.

Sa folosesti resursele cu cap este o arta delicata pentru ca este necesar sa combini resursele corecte cu aptitudinile potrivite si sa atribui aceste resurse pentru a investi cantitatea potrivita de timp pentru task-uri.

Dupa cum stii, resursele afecteaza timpul si costul, iar acestea sunt foarte importante pentru un proiect. Din acest motiv sunt multe metode si instrumente de a te ajuta sa creezi resurse, sa specifici cand si cum vor functiona, sa le atribui unor task-uri, sa le administrezi costul.

Multe persoane in momentul in care aud cuvantul resurse se gandesc la oameni. Au pe jumatate dreptate, dar oamenii sunt doar o parte din resurse.

Inainte de a crea resursele in Microsoft Project, trebuie sa intelegi cum functioneaza.

O resursa este un asset care ajuta la completarea proiectului (fie ca este persoana, echipament, material sau provizie). Un aspect al lucrului eficient cu resursele este sa le administrezi corect pe cele care au o disponibilitate redusa.

Atunci cand creezi o resursa, le indici disponibilitatea prin ore de munca pe zi sau zile pe saptamana. Exemplu: o persoana poate fi disponibila 50% din timp, adica 20 de ore din standardul de 40 de ore (full time).

Atunci cand atribui aceste resurse poti folosi diferite vederi, instrumente, raporturi pentru a monitoriza resursa si a vedea daca este sau nu supraalocata pe durata proiectului. Poti vedea chiar si resursele care nu fac nimic in acel moment si sunt disponibile sau pe cele care lucreaza la multiple proiecte in organizatie.

Un alt aspect al lucrului eficient cu resursele este sa intelegi cum anume numarul de resurse pe care il atribui unui task influenteaza durata acestuia.

Nu in cele din urma, resursele adauga costuri unui proiect.

Tipuri de resurse:
•    Work: este reprezentata de persoane si pot fi repartizate, dar nu scose din functiune. Resursele de tip work sunt atribuite task-urilor pentru a realiza munca
•    Material: materialul are un cost / unitate si nu consuma orele muncite, dar poate fi depleated (consumat). (otel, lemn, carti)
•    Cost: folosind o resursa iti ofera flexibilitate de a specifica costul (cum ar fi drumul cu masina) de fiecare data cand folosesti acea resursa.Pentru ca un task sa isi micsoreze durata daca ii atribui mai multe resurse, trebuie sa procedezi astfel: trebuie ca task-ul sa fie auto scheduled, iar apoi sa selectezi effort driven din tab-uladvanced din task information.

Citeste articolul integral pe cipriancucu.ro

Share.

Leave A Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.